Augustā Igaunijā uzstāsies Niks Keivs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtinš Otto

18. augustā Hāpsalas bīskapa pilī uzstāsies Niks Keivs un "The Bad Seeds", ziņo koncerta rīkotāji. 

Keiva un grupas koncerti ir vieni no emocionāli dziļākajiem un auditoriju aizraujošākajiem pasaulē, tāpēc jo īpaši zīmīgi, ka viņu pirmā uzstāšanās Igaunijā noritēs tik īpašā vietā kā Hāpsalas pils. Keivu klātienē varējām baudīt arī 2006. gadā Rīgā un festivālā "Positivus 2018".

Foto: Niks Keivs Rīgā (2006. gads).

1982. gadā izveidotā grupa karjeras laikā izdevusi septiņpadsmit studijas albumus, sākot ar "From Her To Eternity" 1984. gadā un beidzot ar jaunāko grupas "Bad Seeds" albumu "Ghosteen" (2019), ko kritiķi novērtējuši par visu laiku labāko grupas sacerējumu.

Austrāliešu dziedātājs un dziesmu autors Niks Keivs studēja mākslu Melburnā un savu muzikālo ceļojumu sāka vienā no pilsētas vadošajām postpanka grupām "The Birthday Party". Pēc pārcelšanās uz Londonu un vēlāk uz Berlīni "The Birthday Party" izjuka, taču tās vietās piedzima apvienība "Nick Cave & The Bad Seeds".

Keiva mūziku kopumā raksturo emocionāla intensitāte, bagāta ietekmju daudzpusība un liriska apsēstība ar tik fundamentālām vērtībām kā nāve, reliģija, mīlestība un vardarbība.

Pasaules mēroga panākumus Niks Keivs guva, kad klajā nāca mierīgākas klavierbalādes, piemēram, "Where the Wild Roses Grow" (1994), kurā piedalījās burvīgā Kailija Minoga un "Into My Arms" (1997).

Video: Nick Cave & The Bad Seeds – Into My Arms 

Patlaban Nick Cave & The Bad Seeds ir viena no pasaules mūzikas kritiķu visaugstāk vērtētajām apvienībām, kura līdz šim pārdevusi vairāk nekā 5 miljonus albumu.

Biļešu tirdzniecība “Biļešu serviss” izklaides pasta abonentiem sākas 4. maijā pulksten 10.00. Publiskā pārdošana visā www.bilesuserviss.lv tīklā no piektdienas, 6. maija, plkst. 10.00.

Foto: Ar Nika Keiva neaizmirstamo koncertu noslēdzies "Positivus 2018".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu