"Mūsu pusē kļūdu nebija - visu izšķīra gaume." "Citi zēni" komentē neiekļūšanu Eirovīzijas finālā

Papildināts
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Citi zēni"
"Citi zēni" Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien, 10. maijā, tika noskaidroti pirmie 10 Eirovīzijas finālisti, taču viņu vidū diemžēl nebija Latvijas pārstāvju, grupa "Citi zēni".

Pēc rezultātu paziņošanas grupa savā oficiālajā "Twitter" kontā pateicās visiem par atbalstu un atzina, ka izdarīja visu, ko varēja. 

11. maija agrā rītā grupa publiskoja plašāku komentāru, kārtējo reizi uzsverot, ka viņu pusē kļūdu nebija un visu izšķīra gaume. 

"Esam lepni un noskumuši vienlaikus. Esam lepni par mūsu delegāciju, par Eiropas mums veltīto uzmanību un iespēju pārstāvēt labāko valsti pasaulē. Esam noskumuši par to, ka veiksme šovakar nebija mūsu pusē. Taču par spīti tam diemžēl un ar smagu sirdi mums ir jāsaka - tik viegli Eiropa no "Citiem zēniem" vaļā netiks. Mēs tik daudz līdz šim nebijām strādājuši nekad un ir sajūta, ka tas nav bijis velti. Šodien kā vēl nekad mēs redzam, ka mums ir vajadzība pēc kopības.

Ticiet vai nē, bet pēc uzstāšanās mums "green roomā" notecēja ne tikai asara, bet sāka raustīt arī žagas. Mēs jutām jūs sev blakus.

Ikkatru foršo domu, smaidu vai tvītu. Mēs paši vēl nevaram noticēt, ka sešiem puikām no Rīgas, Jelgavas, Auces, Ulbrokas un Ādažiem tika dota iespēja pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. Gribējām uzdāvināt jums sešas minūtes tīra prieka, sanāca uzdāvināt trīs, kas itin nebūt nav slikti. Tiem, kam tomēr ir kāds skarbāks vārds sakāms, mēs lūgsim to darīt no rītdienas.

Mums vajag vienu dienu, lai salasītu savus zobus no grīdas.

Pēc tam esam gatavi mesties iekšā ikvienā diskusijā, jo mēs esam pārliecināti - mūsu pusē kļūdu nebija. Visu izšķīra gaume," teikts grupas paziņojumā.

Jau ziņots, ka, apkopojot žūrijas un skatītāju vērtējumu, finālam kvalificējās 10 valstis - Šveice, Armēnija, Islande, Lietuva, Portugāle, Norvēģija, Grieķija, Ukraina, Moldova, Nīderlande.

Aiz strīpas kopā ar Latviju palika Albānija, Slovēnija, Bulgārija, Dānija, Austrija un Horvātija.

Foto: Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls

 Grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons pirms kāpšanas uz skatuves bija pārliecināts par gaidāmo uzstāšanos: "Priekšnesumu bijām izmēģinājuši simtiem reižu un noslīpējuši līdz pēdējai niansei, arī vokālais izpildījums bija līmenī. Domājams, ka žūriju neatstājām vienaldzīgu, un šobrīd galvenais jautājums ir, vai Eiropa mūs sapratīs."

Arī ļaudis sociālajos tīklos vienbalsīgi atzina - grupas priekšnesums bija pārliecinošs.

Atgādinām, ka grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu