Ļaudis neizpratnē par Patrišas nostāju Ukrainas kara jautājumā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Patriša (Patrisha), īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča
Dziedātāja Patriša (Patrisha), īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča Foto: Lauris Vīksne

10. maijā dziedātāja Patriša (Patrisha) sava jaunā singla ietvaros viesojās "Star FM" raidījumā "Zoopasta", taču raidījuma izskaņā jauniete izplūda asarās.

Raidījuma sākumā Patriša pauda prieku pēc ilgāka laika prezentēt jaunumus radio, ņemot vērā pašreizējos notikumus pasaulē.

Dziedātāja atklāja, ka viņas radinieki atrodas gan Krievijā, gan Baltkrievijā, gan arī Ukrainā, taču, runājot par Putina sākto karu Ukrainā, konkrētu pozīciju nenorādīja, sakot, ka "ir par mieru, negribot būt neviena pusē".

"Ja es būšu tikai par vienu konkrētu valsti, tas nozīmē, ka es stāvu pret visiem pārējiem saviem radiniekiem," raidījumā sacīja Patriša.

Šāds paziņojums pārsteidzis gan raidījuma vadītājus Baibu Sipenieci-Gavari un Jāni Romanovski, gan klausītājus. Sipeniece-Gavare norādīja, ka tas nav krievu karš pret Ukrainu, bet Putina karš pret Ukrainu:

"Putins terorizē ne tikai Ukrainu, bet arī savus iedzīvotājus. "Par mieru" ir tāda frāze, ar kuru bieži vien cilvēki laipo. Karš ir briesmīga padarīšana, tur diemžēl ir jāieņem kaut kāda pozīcija."

Patriša nepiekrita Sipeniecei-Gavarei, atkārtoti uzsverot: "Tas, kā ir realitātē, es šaubos, ka mēs kāds zinām."

"Labi, Patriša... Šeit ļoti liela daļa mūsu radio klausītāju nesaklausīja to, ko gribēja dzirdēt attiecībā uz tavu nostāju," atzina raidījuma vadītājs Jānis Romanovskis, un Patriša steidza atbildēt: "Šī ir ļoti grūta tēma, par kuru man absolūti negribas runāt, nevis tāpēc, ka man nav intereses par to, kas notiek, vai es dzīvoju kaut kādā citā realitātē, man šī diena tomēr ir par kaut ko citu."

Nespējot valdīt asaras, Patriša sacīja: "Es esmu pietiekoši pārdzīvojusi par šo notikumu un par saviem radiem šajās valstīs. Ir ļoti smagi dzirdēt šādus pārmetumus no pilnīgi svešiem cilvēkiem. (..) Man ir skumji - tā jūs man šobrīd likāt justies šajā dienā, kurai vajadzēja būt par svētkiem."

Patrišas izteikumi sacēluši vētru arī sociālajos tīklos.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu