Nedēļas nogalē jauniešu rīkots brīvdabas festivāls "foRest"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Inkentijs Mārpls"
"Inkentijs Mārpls" Foto: publicitātes

20. un 21. maijā Jaunsvirlaukas pagastā, Jelgavas novadā noritēs jauns brīvdabas mūzikas, mākslas un brīvības pasākums "foRest". Tas sevi pozicionē ar saukli: "Ārpus pilsētas kņadas, tuvāk dabai un prom no civilizācijas. Savā ziņā – tiekšanās uz brīvību, divas dienas bez wi fi, bet labā kompānijā."

Pēc pandēmijas un kara ēnā, nesaprotamā laikā un neprognozējamā rītdienā – Latvijas Kultūras koledžas studenti, absolventu apvienība "Helihopter" un draugi kopā ar radošo apvienību "Vārnu laiks" rīko šo notikumu, mācību ietvaros, pietuvinātu reālajai dzīvei un tās prasībām.

Uz skatuves būs skatāmi un klausāmi igauņu indī/alternatīvā roka grupa "Sibyl Vane", lietuviešu postindustriālā "tumšā folka" apvienība "Vėlių Namai", dumpinieciskie, sociāli asie un ironiskie "Inkentijs Mārpls", postroka apvienība "Nostra", "Zelta mikrofona" finālisti roka un metālmūzikas albumu nominācijā "Nova koma" u.c.

Sarunu blokā – brāļi Ābeles par mākslu, Dambis un Uldis Rudaks par mūziku, stereotipiem, pavisam jaunā paaudze un mēs – jau kaut ko redzējušie, sasniegušie, izdarījušie. Ar saviem stāstiem, jokiem, padomiem. Ģitāru pedāļu veidotājs Jānis Altmanis ar savu pieredzi un meistarklasi.

"Pieturoties pie DIY (dari pats) tradīcijas un formāta, bet uzsvars joprojām uz kvalitāti. Divas dienas brīvdabā ar alternatīvo mūziku dažādās izpausmēs, bez noteiktiem rāmjiem. Pasaule mazliet sajukusi prātā, mēs visi esam noguruši no tā, un tāpēc ir laiks doties mežā - pie odiem, dunduriem un prom no pilsētas," tā organizatori.

"foRest" būs divu mūzikas menedžmenta un tehniskās producēšanas studentu kursa darbi.

"Notikumu darbina studenti - viņi mācās. Tikai nedarot nekļūdās. Bet viņi ir forši, kreatīvi un nāks vietā, kad mūsu termiņš iet uz beigām," tā notikumu piesaka festivāla radošā komanda. "Festivāls nepretendē uz statusu, bet pretendē sapulcināt uz mazu brīvību. Mūzikas, mākslas, kopienas vai vienkārši prom no pilsētas [brīvību], kur neērtības un komforta zona ir sava veida izaicinājums."

Biļetes iepriekšpārdošanā šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu