Ieva Ilvesa par attiecību sākumu ar kādreizējo Igaunijas prezidentu: Publiskās telpas reakcija bija diezgan briesmīga

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā.
Sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos, Igaunijas eksprezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze Ieva Ilvesa intervijā žurnālam "Ieva" atminas laiku, kad sāka attiecības ar vīru.

Ilvesa intervijā atklāj savu personīgo pieredzi par to, ko nozīmē būt nesaprastai. Kā zināms, viņa ar Tomasu Hendriku Ilvesu apprecējās laikā, kad viņam Igaunijas prezidenta amatā bija atlicis pusotrs gads.

"Laulības bija skaists solis. Tomēr demokrātiskā, brīvā valstī taču nedrīkstētu būt tā, ka mēs nedrīkstam būt kopā tikai tāpēc, ka viens no mums ir Valsts prezidents!

Slikti bija, ja mēs neprecamies un turpinām satikties, un slikti bija, ja precamies un satiekamies.

Publiskās telpas reakcija bija diezgan briesmīga. Vīrs joprojām igauņu medijiem nepiedod to, ka pirmais raksts pēc ziņas par mūsu laulībām bija: cik viņa saņems, kad viņš nomirs? (..) Kad precējāmies, žurnālisti pārmeta, ka tagad dzīvošu pilī, un rēķināja, cik tas valstij maksās, – Igaunijā paredzēti reprezentācijas izdevumi arī otrai personai. Ģimenē izlēmām, ka turpināšu darbu, un atteicāmies no šī pabalsta, un tad sekoja pārmetoši raksti – kas tad tā būs par pirmo lēdiju, kas strādās otrā valstī, un kāda tad Igaunijai no tā būs jēga?

Nestrādāsi – slikti, jo dzīvosi par igauņu nodokļu maksātāju naudu. Strādāsi – atkal slikti, jo nepildīsi reprezentācijas pienākumus," intervijā atklāj Ilvesa.

Pusotru gadu viņa nodzīvoja Kadriorgas pilī Tallinā, Igaunijā, un neslēpj - dzīve neesot bijusi viegla. Tā bijusi emocionāla spriedze arī viņas bērniem no iepriekšējām attiecībām, kā arī Igaunijas preses spiediens. "Man vienmēr vajadzēja smaidīt un nekad nebūt nogurušai. Vajadzēja dzīvot kopā ar drošībniekiem, kuri var ienākt jebkurā brīdī. Bija daudz neredzamo lietu, ar kurām jāmācās sadzīvot," saka Ilvesa, uzsverot, ka abi ar vīru izturējuši šo laiku, jo bijuši laba komanda. 

Atgādinām, ka Ieva un Tomass Ilvesi mija gredzenus 2016. gada 2. janvārī Igaunijā. Ilvesai ir trīs bērni, no tiem jaunākais - Hanss Hendriks - pasaulē nāca 2016. gada novembrī.

Pilnu interviju ar Ievu Ilvesu lasiet žurnāla "Ieva" 18. maija numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu