Miris filmu mūzikas komponists Vangelis

TVNET/LETA/AFP/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

79 gadu vecumā miris filmu mūzikas komponists Vangelis, ceturtdien paziņojis Grieķijas premjerministrs Kirjaks Micotakis.

"Vangelis Papatanasiu vairs nav kopā ar mums. Pasaules mūzika ir zaudējusi starptautisko mākslinieku," tviterī paziņoja Micotakis.

Grieķijas mediji ziņoja, ka Vangelis miris 17. maijā slimnīcā Francijā pēc inficēšanās ar koronavīrusu.

Vangelis iemantoja slavu pagājušā gadsimta sešdesmito gadu beigās kā viens no progresīvā roka grupas "Aphrodite’s Child" dalībniekiem. Šajā grupā mūziķa karjeru sāka arī pasaulslavenais grieķu dziedātājs Demiss Russ.

Būdams elektroniskās mūzikas pionieris, Vangelis rada iedvesmu kosmosa izpētē, dabā, futūristiskā arhitektūrā, Jaunajā derībā un 1968.gada maija studentu nemieros.

Vislielāko popularitāti Vangelis guvis, sarakstot mūziku daudzām slavenām filmām, tai skaitā 1981.gada britu vēsturiskajai sporta drāmai "Chariots of Fire" ("Ugunīgie kaujas rati"), par ko saņēma Oskaru.

Viņa mūzika dzirdama arī tādās filmās kā "1492: Conquest of Paradise" ("1492: Paradīzes iekarošana") un "Alexander"("Aleksandrs Lielais"), "Blade Runner" ("Pa asmeni skrejošais"), "The Bounty", "Francesco" un "Bitter Moon".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu