Fonds "Mākslai vajag telpu" un grupa "Sigma" piedāvā jaunu video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Igors Šelegovskis dziesmas "Vārti" video
Igors Šelegovskis dziesmas "Vārti" video Foto: publicitātes

Fonds "Mākslai vajag telpu" un grupa "Sigma" sadarbībā ar latviešu mākslinieci Katrīnu Neiburgu radījuši mūzikas īsfilmu jaunākajam grupas singlam "Vārti" no gaidāmā albuma "Ostinācijas".

Dziesma "Vārti" ir trešais grupas singls, kas tiek laists klajā pirms albuma "Ostinācijas" atvēršanas koncertiem Latvijas Mākslas akadēmijā jau šajā nedēļā - 25., 26. un 27. maijā. Tā kā dziesma ir gandrīz sešas minūtes gara, māksliniecei Katrīnai Neiburgai bija iespēja veidot laikmetīgu mūzikas īsfilmu, kurā viens no galvenās lomas atveidotājiem ir aktieris Igors Šelegovskis.

"Dziesmas teksti un noskaņa aizveda sajūtās par vientulību, kurās pati nereti nonāku. Tā sajūta, ka visa dzīve ir it kā aiz stikla sienas. Kad esi kaut kur otrā pusē un netiec klāt realitātei. Un tad nāk pārsteigums. Komunikācija ar kaut ko nezināmu un nesaprotamu. Domāju, ka skatītājs šo divu varoņu satikšanās stāstu varēs interpretēt katrs savā veidā. Man gribētos, lai skaidrojums paliek tīri intuitīvs un noslēpumains," stāsta Katrīna Neiburga.

Noskaties video!

Savukārt dziesmas vārdu autors ir dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kurš stāsta, ka "Vārti" ir viens no viņa traģiskākajiem dzejoļiem, kas rakstīts brīdī, kad sevišķi asi apzinājies cilvēka mūža galīgumu un nolemtību: "Sigma šo dzejoli pārvērtusi par iespaidīgu skaņdarbu, kuru nespēju klausīties, neatsaucot atmiņā senos pārdzīvojumus, kas viņu mūzikā kļuvuši vēl emocionālāki."

Biļetes uz grupas koncertiem Latvijas mākslas akadēmijas jaunajā korpusā (K2) pieejamas portālā Aula.lv uz 26. un 27. maija vakariem, jo 25. maija koncerts jau ir izpārdots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu