Raimonds Pauls izsakās par tā dēvētā Uzvaras pieminekļa nojaukšanu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Maestro Raimonds Pauls
Maestro Raimonds Pauls Foto: Ieva Makare/LETA

Maestro Raimonds Pauls, kurš iepriekš norādījis, ka par karu Ukrainā nerunās, lakoniski izteicies arī par tā dēvētā Uzvaras pieminekļa nojaukšanu. 

Maestro izdevumam "Privātā Dzīve" norāda: "Ja to pieminekli ir nolemts nojaukt, tad jauciet nost, un viss! Tikai netaisiet tik lielu troksni! Visas šīs nevajadzīgās emocijas... Ja lēmums jau pieņemts, tas ir organizēti jāīsteno. Tas nav jautājums, kuru vajadzētu risināt mēnešiem un gadiem ilgi."

Viņš piebilst: "Redziet, šajā visā ir viens moments, par ko mums arī vajadzētu padomāt. Okupācija – tā ir viena lieta, otra ir tā, ka tajā karā desmitiem miljonu cilvēku zaudēja dzīvību. Tas ir šausmīgi, un aiz cieņas pret tiem, kas kara laikā gājuši bojā, vajag atrast arī kādu veidu, lai viņi šo piemiņu nezaudētu."

Atgādinām, ka 20. maijā tūkstošiem cilvēku Rīgā devās gājienā "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma", lai paustu atbalstu okupantu pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanai.

Gājiens sākās Brīvības laukumā, bet pēc tam tas virzījās pa Kaļķu ielu uz Akmens tiltu un tad uz Uzvaras parku Pārdaugavā. Gājiena noslēgumā dalībnieki sapulcējās sakuru dārzā Uzvaras parkā, kurā tika dziedātas dziesmas un teiktas runas.

Tiek lēsts, ka pasākumā varētu piedalīties 5000 dalībnieku.

Saeimā patlaban ir iesniegts likumprojekts, lai objektu varētu nojaukt pēc iespējas ātrāk.

Foto: Gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu