"Nekad nezinām, kad pienāks tā X stunda..." Rešetins stāsies Zemessardzē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Intars Rešetins piedalās gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" ar mērķi aicināt Valsts prezidentu, Saeimu un valdību apzināt un demontēt visus PSRS jeb Krievijas okupācijas varas pieminekļus un piemiņas zīmes.
Aktieris Intars Rešetins piedalās gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" ar mērķi aicināt Valsts prezidentu, Saeimu un valdību apzināt un demontēt visus PSRS jeb Krievijas okupācijas varas pieminekļus un piemiņas zīmes. Foto: Zane Bitere/LETA

Aktieris un režisors Intars Rešetins sarunā ar žurnālu "Kas Jauns?" atklāj, ka tuvākajā nākotnē viņa plānos ir stāšanās Zemessardzē.

"Es mīlu šo zemi un iestāšos, un kritīšu, ja vajadzēs, par šo zemi, jo mēs esam latvieši. Kā teicis Rainis – mēs esam maza cilts. Un šodien mums jāparāda, cik stipra ir mūsu griba un griba iestāties par sevi un savām vērtībām," žurnālam "Kas Jauns?" savu pilsonisko aktivitāti pamato Rešetins.

Viņaprāt, neizbēgama ir stāšanās Zemessardzē. "Iestāšanās Zemessardzē ir kļuvusi aktuāla no dienas uz dienu, jo pieļauju, ka nabaga ukraiņi asinis vēl ilgi lies. Ukrainā karš sākās 2014. gadā, un līdz šā gada februārim viņiem bija astoņi gadi, ko sagatavoties. Un mums ir jābūt gataviem! Es arī gribētu aicināt pilnīgi visus stāties Zemessardzē – gan sievietes, gan vīriešus, jo, dzīvojot blakus agresora valstij, nekad nezinām, kad pienāks tā X stunda, sevišķi ņemot vērā, ko redzējām 9. un 10. maijā.

Mums ir daudz problēmu, kas ir jārisina.

Es nedomāju, ka pieminekļa gāšana to risinās, iespējams, ka plaisu padarīs vēl dziļāku, bet mums ir jāmeklē kopsaucējs, jo valsts mums ir viena un vērtības ir vienas," tā aktieris. 

Jau ziņots, ka Uzvaras parkā esošais piemineklis Rīgas pašvaldībai būs jādemontē līdz 15. novembrim, paredz 25. maijā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē atbalstītais likumprojekts "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā".

Jautājums par pieminekļa nojaukšanu īpaši aktualizējās pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu.

Foto: Gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu