"Auļi" izdod Jāņu dziesmu programmu "Sit, Jānīti!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Auļi"
"Auļi" Foto: publicitātes

Bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" jau kopš gada sākuma nopietni gatavojas šīgada Jāņiem un ir salīgojuši veselu jaunu Jāņu dziesmu programmu "Sit, Jānīti!"

Albums nupat ir pieejams visās straumēšanas vietnēs, tostarp arī mūsdienīgajā Dolby Atmos versijā. Jāņudziesmu programma turpmāk būs pieejama līgotājiem visā pasaulē, lai varētu kārtīgi sagatavoties līgošanai un Jāņu nakts nepaliek bez dziesmām.

Noklausies albumu!

Programmu sastādīja un dziesmas aranžēja grupas "Auļi" vadošie dalībnieki Kaspars Bārbals, Mārtiņš Miļevskis un Edgars Kārklis. Albuma ierakstā tika pieaicināts koris "Pa Saulei" – diriģente Marta Ozola, kā arī vairāki pazīstami pašmāju folkmūziķi - folkloras studija "Banga", dziedātājas Asnate Rancāne un Anna Patrīcija Karele, kā arī vīri no folkloras kopām "Trejasmens" un "Vilkači" Andrejs Planders, Eduards Plankājs un Edgars Zilberts. Pasaules pirmatskaņojumu dzīvā veidā, ieskaitot visus viesmāksliniekus, būs iespējams baudīt 2022. gada 18. jūnijā Valmiermuižas etnomūzikas festivālā. Koncertā kā īpašie viesi piedalīsies arī koklētāja Latvīte Cirse un starptautiski multiinstrumentālisti – Kilema no Madagaskaras un Albins Paulus no Austrijas.

"Sit, Jānīti!"
"Sit, Jānīti!" Foto: publicitātes

"Visi klātesošie varēs atsvaidzināt savas Jāņu dziesmu zināšanas. Uz ekrāna būs redzami dziesmu teksti, un ceram, ka festivāla apmeklētāji dziedās kopā ar mums. Albums jau pieejams dažādās straumēšanas platformās, bet pirmo reizi visa programma izskanēs Valmiermuižā," atklāj dziesmu autors un "Auļu" dūdinieks Kaspars Bārbals.

Foto: Ar “Auļu” jaunā albuma pirmatskaņojumu ieskandina Valmiermuižas etnomūzikas festivālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu