Rīgas Latviešu biedrībā notiks dejotājas Vijas Vētras koncerts "Mūža deja"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra
Leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Latviešu biedrībā 16.jūnijā plkst.19 latviešu dejotāja, indiešu un sakrālās dejas kustības aizsācēja Latvijā, māksliniece un dejas pedagoģe Vija Vētra sniegs koncertu "Mūža deja", informēja mākslinieces fondā.

Koncertā dejos pati Vētra, kā arī varēs redzēt viņas iestudētās horeogrāfijas. Pasākumā piedalīsies arīdzan mākslinieces deju grupa "Rituāls", Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas", aktrise Raimonda Vazdika. Tāpat pasākumā uzstāsies pianists Vestards Šimkus.

Vētra dzimusi 1923.gada 6.februārī Rīgā. Vīnē studējusi horeogrāfiju. Kopā ar daudziem latviešiem aizceļojusi uz Austrāliju, kur dzīvojusi sešpadsmit gadu, kuru laikā ir notikusi saskaršanās ar indiešu deju tradīcijām. 1962.gadā Vētra atgriezusies Eiropā, kur dejojusi un pasniegusi dejotprasmi. Kopš 1964.gada māksliniece dzīvo Ņujorkā sociālajā dzīvoklī Manhetenā.

Kopš Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas 1990.gadā, Vētra ik vasaru ir devusies uz Latviju. Izaugušas dejotāju paaudzes, kuras iedvesmojušās no Vētras. Septiņdesmit deviņu skatuves gadu laikā dejots gan Austrālijā, ASV, Indijā, gan Afejas templī Eginas salā Grieķijā, kā arī Lielbritānijas karalienei Elizabetei II "Sadler’s Wells" teātrī Londonā.

Pasaules izstādē Ņujorkā 1964.gadā Baltijas valstu programmā dejota Latviešu svīta. Tāpat māksliniece 2012.gadā Talsu baznīcā izdejota dzejnieka Andreja Eglīša un komponistes Lūcijas Garūtas tautas lūgšanu "Dievs, Tava zeme deg!".

Māksliniecei šovasar ir iecere Latvijā pavadīt vienu mēnesi, sniegt meistarklases un rādīt savu mākslas darbu izstādi. Lai ieceres piepildītos, Vētras fonds aicina ik vienu piedalīties un atbalstīt mākslinieci, apmeklējot koncertu "Mūža deja", kā arī ziedot Vijas Vētras atbalstam. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu