Galkins publiski pasmejas par Kremļa propagandistiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Maksims Galkins
Maksims Galkins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krievu humorists Maksims Galkins, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā uzturas Izraēlā, sava koncerta laikā izsmējis Kremļa propagandistus.

Kā zināms, Galkins publiski paudis stingru nostāju, ka ir pret Krievijas sākto karu. Viņš turpina atbalstīt Ukrainu, daļu no pasākumos gūtajiem ienākumiem ziedojot Ukrainas bēgļiem. 

Vienā no pasākumiem, kas norisinājās Izraēlā, Galkins iesmējis par Kremļa propagandistiem, tostarp Olgu Skabajevu un Vladimiru Solovjovu.

"Es saku: "Karam nē!", viņi mani sauc par nodevēju. Viņi saka: "Mēs veicam šo "specoperāciju", lai pabīdītu NATO tālāk no Krievijas robežām." Tas ir normāli? Patīk, nepatīk - NATO paplašinās," tā Galkins.

Galkins joko, ka propagandisti Skabajeva un Solovjovs drīzumā varētu iebrukt arī citās valstīs, ne tikai Ukrainā.

"Zviedrija taču arī gatavojas aliansei. Es jau redzu tos protestus pret skandināviem. Es jau redzu, kā Skabajeva sadedzina "ABBA" albumu. Es jums saku, ka tas vairs nav aiz kalniem. Zviedru sienu nodēvēs par "lazalku", saunu par "sauso parku", zviedru galdu par "aprijamo" un, protams, aizliegs Selmas Lāgerlēvas un Astrīdas Lindgrēnas pasakas.

Es jau redzu Solovjovu, ka viņš stāv un kliedz: "Karlson!", iesmēja Galkins.

Pēc video parādīšanās sociālajos tīklos Galkins nāca klajā ar paziņojumu, kurā lūdza nejaukt jokus par atsevišķiem cilvēkiem ar dzimtenes nodevību.

"Daži mediji, ņemot vērā manus koncertu ierakstus, mēģina to, ko es daru uz skatuves, pasniegt kā dzimtenes nomelnošanu. Ņemiet vērā, es visos 28 savos uzstāšanās gados ne reizi ne ar vienu vārdu neesmu nomelnojis savu dzimto un mīļoto Krieviju" - videoklipā, kuru pārbulicējusi arī Alla Pugačova, sacīja Galkins.

Parodists precizēja, ka viņa satīra par dzimto zemi ir nevis tautas, bet atsevišķu pārstāvju - politiskās elites, propagandistu, korumpēto amatpersonu izsmiešana.

"Visus šos 28 gadus esmu parodējis politiķus, izsmējis melīgus, nožēlojamus propagandistus un korumpētas amatpersonas, kas apzog manu krievu tautu. Man kā satīriķim ir tiesības to darīt, un es turpināšu to darīt. Manas izrādes neatšķiras no tām, kas visus šos gadus bija daudzās Krievijas pilsētās. Es vienmēr esmu bijis par cilvēkiem. Arī tagad es vēlos, lai mana krievu tauta dzīvotu mierā un bagātībā, nevis nabadzībā un izolācijā. Tāpēc es ar savu humoru un darbu izsmiešu tos, kas stāv ceļā manas mīļās Krievijas attīstībai. Paldies," rezumēja Maksims Galkins.

Jau ziņots, ka Maksims Galkins, kurš ar ģimeni kopš kara sākuma uzturas Izraēlā, aizvadījis tur savus pirmos koncertus. Humorists dalījies ar vairākiem video, kur redzamas un dzirdamas stāvovācijas. Galkins, turot rokās ziedus un uzrunājot sanākušos, sacīja:

"Es esmu jums ļoti pateicīgs, paldies par jūsu uzticēšanos. Novēlu laimi, veselību, mieru, protams. Es vēl atbraukšu pie jums. Kaut gan... Varbūt nemaz neaizbraukšu prom."

Iepriekš Galkins sacīja, ka daļu no koncertu ienākumiem ziedos Ukrainas bēgļiem. "Kā Krievijas Federācijas pilsonis uzņemoties līdzatbildību par notiekošo, palīdzību Ukrainas bēgļiem uzskatu par savu pienākumu," atklāja humorists. Viņš arī neizslēdza iespēju uzstāties Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu