Pašvaldības līdzfinansējums "Positivus" ir pelnošas investīcijas, uzsver Rīgas dome

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "M83." uzstājas festivālā "Positivus".
Grupa "M83." uzstājas festivālā "Positivus". Foto: Artis Leinišs/LETA

Festivāla "Positivus" norisei Rīgas dome piešķirs finansējumu ārpus ikgadējo kultūras norišu konkursa, jo tās ir investīcijas, kas atmaksāsies, skaidroja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

TVNET jau vēstīja, ka populārās mūzikas festivāla "Positivus" norisei Rīgas pašvaldība plāno piešķirt 200 000 eiro.

Līdzfinansējums tiks piešķirts no pašvaldības 2022.gada budžeta programmas "Rīgas pilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi". Šī ir atsevišķa budžeta programma, kas finansiāli neietekmē ikgadējo kultūras norišu budžetu.

Finansējuma piešķiršana starptautiska mūzikas festivāla organizēšanai Rīgā ne tikai sekmē iedzīvotāju iesaistīšanos kultūras pasākumos un palielina pasākumu pieejamību, bet pozitīvi ietekmē arī ekonomikas attīstību, ko apliecina iepriekšējās festivāla norises vietas - Salacgrīvas - pašvaldības aprēķini par ietekmi uz ekonomiku un budžeta ieņēmumiem, skaidro Rīgas domē.

Rīgai ir nepieciešami lieli pasākumi, kas piesaista ārvalstu viesus, dod ieņēmumus uzņēmējiem, īpaši laikā pēc Covid-19, kad izmitināšanas un restorānu nozare bijusi novājināta, uzsver pašvaldībā.

Tāpat pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Par to, vai arī nākotnē šim festivālam tiks piešķirts līdzfinansējums ārpus pārējo kultūras norišu konkursa, pašvaldībā vēl paredzēta diskusija, izvērtējot dažādu festivālu norisi Rīgā un turpmāka finansējuma piešķiršanas iespējas.

Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts arī vairākiem liela mēroga sporta pasākumiem. Citiem, mazāka mēroga ar kultūru un izklaidi saistītiem pasākumiem jāpiedalās pašvaldības konkursā, lai pretendētu uz atbalsta finansējumiem.

TVNET jau ziņoja, ka februārī Rīgas dome pieņēma jaunus saistošie noteikumus, kas regulē kārtību, kādā galvaspilsētas dome sniedz finanšu atbalstu kultūras aktivitāšu sarīkošanai.

Šogad plānoti astoņi līdzfinansējuma veidi - privātpersonu organizētajiem Rīgas kultūras norišu kalendāra pasākumiem, privātpersonu organizētajiem pasākumiem, privātpersonu rīkoto festivālu īstenošanai, radošo kvartālu un teritoriju atbalstam, privātpersonu dibināto un atvasināto publisko personu izveidoto amatiermākslas kolektīvu darbības atbalstam, privātpersonu dibināto muzeju atbalstam, Rīgas pašvaldībai nozīmīgu kultūras un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas pasākumu īstenošanai un citu kultūras un mākslas pasākumu organizēšanai.

Kultūras pasākumu rīkotāji iepriekš sūdzējās, ka galvaspilsētas pašvaldība kavējas ar atbalsta sniegšanu pasākumu rīkošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu