FOTO ⟩ Liepājā noskaidroti labākie jaunie mūziķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Nedēļas nogalē noslēdzies jauno mūziķu konkurss “Liepāja Makes Music”, kas uz Liepāju atvedis jaunos talantus no dažādām Latvijas pusēm. Pirmo vietu ieguvēji - grupas “Greg John” un “6PM” - saņem iespēju uzstāties uz lielās skatuves festivālā “Liepāja Lake Music”, kas norisināsies 7. - 9. jūlijā Liepājas ezera ūdeņos.

Konkurss “Liepāja Makes Music” šogad startējis pirmo reizi un kopumā saņēmis astoņus mūziķu apvienību pieteikumus. Pēc pirmās atlases finālā palikušas četras grupas - “Greg John”, “6PM”, “Elysian” un “city dive” -, kas 18. jūnijā atrādījušas savu sniegumu Liepājas kultūras un izklaides mekā “Juliannas Pagalmā”.

Katra grupa izpildīja trīs savas labākās dziesmas, ko vērtēja Latvijā labi pazīstamu mūziķu un mūzikas personību žūrija: mūzikas apskatniece Aiga Leitholde, komiķis un reperis Edgars Bāliņš, jauniešu mentore Inga Laugale, “Warner Music Baltics” pārstāve Latvijā Inese Saulāja-Dobele un festivāla “Liepāja Lake Music” mākslinieciskais vadītājs Jānis Ivuškāns.

Par konkursa uzvarētāju kļuva liepājnieks “Greg John” jeb Gregors Jānis Mažis kopā ar grupas biedriem.

“Uzverētājs noteikti bija pelnījis šo pagodinājumu. Acīmredzams un ausīm dzirdams darbs, ko mūziķi ir ieguldījuši savā darbībā jau līdz šim, un, cerams, arī turpmāk meklēs ceļus izaugsmei,” komentē žūrijas pārstāve Inese Saulāja-Dobele.

Savukārt otro vietu izcīnīja ventspilnieki ar grupu “6PM” jeb “6 Piparu Maisījums”, kuriem šī bija pirmā uzstāšanās ārpus Ventspils. “Visas grupas parādīja patiesi lielisku sniegumu. Harizma, motivācija un radošums. Tie ir vārdi, kuri raksturo konkursu,” turpina žūrijas locekle Inga Laugale.

Pēc apbalvošanas ceremonijas, ko vadīja Liepājas teātra aktieris Kārlis Elvis Artejevs, uzvarētāji uzvarētāji saņēma ne vien ceļazīmi uz festivāla lielo skatuvi, bet arī pārsteiguma balvas. Tās bija sarūpējuši un par visu dalībnieku labsajūtu rūpējās “Juliet Coffee Shop”, “Miezis&Kompānija”, “Woodstock”, “Grēēks” un “885”.

“Liepāja izsenis asociējas kā roka galvaspilsēta. Bet laiki mainās, tādēļ mūsu mērķis ir veidot konkursu šodien raksturīgos mūzikas stilos, kas vairs nav tīrs roks vai pops, bet apvieno dažādas stilistikas. Konkursa idejas autors Toms Samsons, kurš ir “X Faktors 2021” finālists un šogad absolvē Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, ir intuitīvi sajutis, kas šobrīd Latvijā pietrūkst jaunajiem mūziķiem. Un tā ir ikgadēja tradīcija, kas dod iespēju jaunajām grupām sacensties savā starpā, celt līmeni, kļūt pamanāmām un pakāpeniski izlauzties Latvijas mūzikas industrijā,” saka SIA “Liepāja Music” valdes locekle Irita Kalēja, piebilstot, ka nākamā gada konkurss tiks izsludināts jau šoruden.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu