VIDEO ⟩ Bikses nost! Juris Kaukulis atceras komisku atgadījumu no mūzikas gada balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No arhīva/TVNET kolāža

26. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofona” laureātu koncerts, kurā uzstāsies arī grupa “Dzelzs vilks”. Gada balvas 25 gadu pastāvēšanas laikā “Dzelzs Vilks” ir saņēmis septiņas balvas un piedzīvojis prātā paliekošus brīžus, par kuriem vēl tagad stāstīt leģendas.

“Dzelzs vilks” solistam Jurim Kaukulim atmiņā palicis jautrs stāsts no divtūkstošo gadu sākuma. Komponista Zigmāra Liepiņa jubilejai par godu “Dzelzs Vilks” neplānoti tika pierunāti spēlēt Liepiņa sarakstīto dziesmu "Tā es mīlu".

Juris Kaukulis stāsta: "Pienāca Fredis un teica, ka viņam esot zināms, ka mums būšot šovs. Būtu labi, ja būtu kādas striptīza dejotājas. Atbildēju, ka nebūs ne dejotājas, ne šovs. Ja vajag, tad varam paši bikses novilkt. Es vai Fredis, neatceros kurš, viens no mums to izdomāja.

Mēs ar Fredi tik tiešām koncerta laikā novilkām bikses un es visu dziesmu nospēlējām ar biksēm pusmastā. Viss nostrādāja.

Noskaties!

Nākamajā nedēļā pēc ceremonijas interesenti nopirka 270 albuma "Ļauj man tevi.." diskus. Šajā albumā bija dziesmas no izrādes "Arī man būtu bail", kā arī mūsu kaverversija Zigmāra "Tā es mīlu"."

Ik gadu kāds Kaukulim atgādina šo atgadījumu ar bikšu novilkšanu. “Tas nu gan bija notikums! Varbūt jāvelk arī nost zeķes?” smejas Juris.

Pirmās divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Dzelzs vilks” saņēma 2004. gadā par labāko roka albumu “Manās mājās sieviešu nav” un labāko roka dziesmu “Oranži mati”. 2007. gadā pie gada balvas tika albums “Sārtā rītausma” un par labāko roka dziesmu tika atzīta “Balerīna”. 2008. gadās “Dzelzs vilks” par albumu “Uijā Uijā nikni vilki” saņēma balvu tautas mūzikas kategorijā. 2011. gadā par labāko roka albumu tika atzīts “Dzīvnieks pilsētā”, savukārt 2016. gadā jau “Zelta Mikrofonu” saņēma albums “Perfekta rītdiena”.

2016. gadā “Zelta Mikrofonu” saņēma "Dzelzs Vilks" albums “Perfekta rītdiena”.
2016. gadā “Zelta Mikrofonu” saņēma "Dzelzs Vilks" albums “Perfekta rītdiena”. Foto: TVNET/Jānis Škapars

"Mēs šīs balvas esam izdalījuši uz četriem," saka Juris. Viņš atceras, ka pirmsākumos līdz ar balvu tika dots spainis ar šampanieti un spainī bija iegravēta konkrētā nominācija: "Man mājās ir divi šādi spaiņi."

Ne balvas, bet gan pats novērtējums ir svarīgākais. "Ļaudis, kas vērtē “Zelta Mikrofona” nominācijas, ierakstus uzmanīgi klausās. Viņu vērtējums tiek saskaitīts un ir gala rezultāts. Protams, svarīgāk, vai tavu mūziku pērk, vai nepērk.

Ne vienmēr visu mūziku ir jāpērk, bet tā joprojām ir laba un vajadzīga. Tā var iedvesmot kādu mākslinieku, kas nākotnē radīs mūziku masām.

Forši, ka dažādu stilu mūzika tiek “Zelta Mikrofonā” novērtēta, jo mūzika masām un mūzika, kas ir meklējumiem, tās ir divas pilnīgi dažādas lietas," spriež mūziķis.

“Zelta Mikrofona” laureātu koncertā 26. jūlijā vienkopus varēs redzēt un dzirdēt Latvijas mūzikas zvaigznes, kuras ir saņēmušas visvairāk “Zelta Mikrofona” apbalvojumu. Mūziķi izpildīs labi zināmas dziesmas, būs arī pirmatskaņojumi. “Dzelzs vilks” plāno spēlēt vienu no saviem lielākajiem hitiem, kas arī saņēmis gada balvas godalgu.

Biļetes uz koncertu nopērkamas vietnē "ekase.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu