Ieskaties! Mežaparka koncertā uzstājas 90 "Melo-M Mega orķestra" čellisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 16. jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē notika ceturtais “Melo-M Mega orķestra” koncerts, kurā uzstājās pavisam kopā deviņdesmit čellisti no visas Latvijas, pārstāvot dažādas mūziķu paaudzes – bērni un jaunieši, kuri šobrīd apgūst čella spēli, gan studenti, absolventi un profesionāli mūziķi, kā arī divi izcili perkusionisti Miķelis Vīte un Mārtiņš Miļevskis.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns atzīst, ka

“Melo-M Mega orķestris” ir kā sociāls projekts, kas īpaši iedvesmo jaunākos čellistus un sniedz viņiem iespēju uzstāties uz lielās skatuves un iepriecināt skatītājus.

Tie bija kopīgi un unikāli čella skanējuma svētki, kas nav sastopami mūsu koncertdzīves ikdienā.

Mums ir liels prieks satikt savus kolēģus un jaunos čella entuziastus, mazliet aplipināt viņus ar skatuves varenības spēku un likt saprast, ka čella skaņa ir ļoti interesanta plašai auditorijai."

Mūziķis uzskata, ka īpaši jaunajai paaudzei dalība šādā grandiozā koncertā sniedz iedvesmu, pārliecību un lielu gandarījuma sajūtu.

Tas ir iemesls apgūt sava instrumenta profesionālu spēli ne tikai mūzikas skolu sistēmas ietvaros, bet arī priecāties muzicēt kopā, jo šo sajūtu citādi iegūt nevar.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu