Kad daudzbērnu māte īsos svārkos kļūst par izmeklētāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadrs no franču seriāla "Augsta intelekta potenciāls"
Kadrs no franču seriāla "Augsta intelekta potenciāls" Foto: Publicitātes foto

38 gadus vecā Morgana nav vis kaut kāda pelēka mājsaimniece. Viņa ir koša, nedaudz vulgāra un ekspresīva trīs bērnu māte. Vientuļā māte ar nešpetnu raksturu un sevišķi augstu intelekta koeficientu – 160. Uz pasaules šāds koeficients piemīt vien 2-3 procentiem iedzīvotāju. Morgana strādā policijas iecirknī par apkopēju un, reiz aizrāvusies, nedaudz piekārto faktus un pierādījumus, kas izlikti turpat uz izmeklētāju darba tāfeles. Protams, kad detektīvi ierodas darbā, viņi saprot, ka izmeklēšana pēc šādas revīzijas ir būtiski pavirzījusies, bet vainīgais ir praktiski rokā. Sievieti aicina pievienoties policijas vienībai, un tā nu Morgana kļūst par... izmeklētāju.

Tiesa, Morganai ir viens vienīgs notikums – policija izmeklēs viņas pirmās mīlestības pazušanu pirms 15 gadiem, tad, kad Morgana bija gaidībās ar savu pirmo bērnu.

Kadrs no seriāla "Augsta intelekta potenciāls"
Kadrs no seriāla "Augsta intelekta potenciāls" Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka Morganas sevišķi augstais potenciāls viņai tā īsti nekad nav palīdzējis, tieši otrādi. Viņai ir problēmas socializēties, komunicēt ar pārējiem, taču tam ir arī labā puse – spēja saredzēt kopsakarības tur, kur citi to nespētu.

Par Morganas policijas biedru kļūst policijas komandieris Adams Karadeks – saprotams, pilnīgs pretstats viņai.

Kadrs no seriāla "Augsta intelekta potenciāls"
Kadrs no seriāla "Augsta intelekta potenciāls" Foto: Publicitātes foto

Ieturēts, kulturāls un principiāls (atveido franču-alžīriešu izcelsmes aktieris Mehdī Nebū). Nav izslēgts, ka abu starpā varētu rasties romantiska dzirksts.

Tā tiek pieteikts franču komēdijseriāls “Augsta intelekta potenciāls”, kas pašu mājās ir ieguvis milzu atsaucību, kļūstot par trešo skatītāko Francijas TV vēsturē.

Nu jau seriālam ir piedzīvota arī otrā sezona, kas pieejama LMT viedtelevīzijas straumē jau no 15. jūlija.

Brīdī, kad 2021. gadā iznāca seriāla pirmā sezona, tā Francijas telekanālam piesaistīja skatītāju rekordu – 11,5 miljonus skatītāju, bet iknedēļas sēriju Francijas Televīzijā ik nedēļu sagaidīja ap 9 miljoni skatītāju.

Zīmīgi, ka lielākā daļa auditorijas bija tieši sievietes.

Kas ir šī seriāla veiksmes pamatā?

Pirmkārt jau, tā ir spilgtās franču aktrises Odrijas Flero dalība ekstravagantās Morganas atveidē.

45 gadus vecā Flero sevī iemieso visu francisko – šiku un eleganci, viņas gaišā āda kontrastē ar rudajiem matiem, ne velti izpelnoties atzinību arī šajā seriālā.

Flero nominēta Francijas televīzijas kritiķu balvai kā labākā aktrise. Parīzē augusi un skolojusies, aktrise pirmos slavas augļus baudīja 2000. gadu vidū, kad ieguva pirmās lomas atpazīstamos kino projektos.

Starptautisku atzinību aktrise ieguva ar septiņām “Cesar Awards” nominācijām novērtētajā komēdijā “Neaizskaramie”.

Otrkārt, seriāla sižetisko līdzību dēļ to nereti salīdzina ar Džūlijas Robertsas atveidoto Erinu Brokoviču 2000. gadā izdotajā filmā ar tādu pat nosaukumu.

Foto: Publicitātes foto

Arī Erina viena audzina trīs bērnus, ir bez pastāvīga vīrieša klātbūtnes, izaicinoši ģērbjas un salauž jebkādus stereotipus par mātes lomu mūsdienu sabiedrībā. Tikai Erinas bezkaunība, asais prāts un neatlaidība viņai nodrošina darbu prestižā advokātu kantorī, kur viņa teju vienpersoniski uzvar Kalifornijas elektroenerģijas uzņēmumu, kas vainojams pie nāvējoša ūdens piesārņojuma pilsētā.

Turklāt filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem – “ īstā” Erina Brokoviča pašlaik ir prominenta vides aktīviste.

Visbeidzot, seriāla scenārists iedvesmu smēlies, mēģinot palīdzēt savam bērnam, kuram arī piemīt augsts intelekta koeficients, tomēr tas radījis sarežģījumus iekļauties ikdienas dzīvē.

Seriāla veidotāji piešķīruši varonei vairāk vienkāršības, un tā radās skatītāju tik iemīļotā Morgana.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu