Rakstniecei Luīzei Pastorei par grāmatu "Laimes bērni" piešķirta Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rakstniece Luīze Pastore.
Rakstniece Luīze Pastore. Foto: Zane Bitere/LETA

Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā šogad piešķirta rakstniecei Luīzei Pastorei par grāmatu "Laimes bērni", informēja balvas projekta vadītāja Silvija Tretjakova.

Grāmatu "Laimes bērni" ilustrējusi Evija Pintāne un izdevusi izdevniecība "Liels un mazs".

Savukārt nominācijā labākā bērnu un jauniešu grāmatu ilustratore sumināta Gundega Muzikante par ilustrācijām igauņu rakstnieka Juhani Pitsepa garstāstam "Ir mēness zelta kuģis", kas izdots "Jāņa Rozes apgādā", un Ineses Paklones dzejoļu krājumam "Zvēru barošana", kura izdevējs ir "Pētergailis".

Vienlaikus AS "Latvijas valsts meži" balva "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegta Renātei Bērantei un Sabīnei Baumanei par grāmatu "Kur es biju, kad es nebiju jeb stāsts par Monti". Tās izdevējs ir "Monte Stories". Mākslinieces saņēma arī lasītāju simpātijas balvu.

Jāņa Baltvilka balvas starptautiskie laureāti ir Pitseps un tulkotāja Marika Muzikante par garstāstu "Ir mēness zelta kuģis".

Svētdien ceremonijā tika apbalvoti arī pārējie šā gada balvas nominanti - Inese Paklone, Lote Vilma Vītiņa, Inese Zandere, Laura Vinogradova, Anna Vaivare, Anete Bajāre-Babčuka, Ūna Laukmane, Evija Pintāne un Iveta Troalika.

Šogad balvas žūrijā darbojās literatūrzinātnieces Ilze Stikāne un Rudīte Rinkeviča, mākslas vēsturniece Baiba Nurža, mākslinieces Indra Sproģe un Dace Ziemele, kā arī režisore Krista Burāne.

Jau vēstīts, ka svētdien, svinot rakstnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, 18.gadu pēc kārtas tika pasniegta starptautiskā Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Jāņa Baltvilka balvas uzdevums ir veicināt bērnu literatūras attīstību Latvijā, tās starptautisko atpazīstamību, kā arī stiprināt grāmatu lasīšanas tradīcijas sabiedrībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu