Foto ⟩ Izsmalcināta publika bauda Jūrmalas festivāla noslēguma koncertu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

24. jūlijā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā notika koncerts "Dzimuši Latvijā", noslēdzot Jūrmalas festivālu.

Koncertā uz vienas skatuves satikās dažādu paaudžu mūziķi, Latvijā dzimušie mūzikas spīdekļi - gan strauji plaukstošie jaunie talanti, gan Latvijas koncertdzīves redzamākie mākslinieki, gan latviešu mūziķi ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. Tajā uzstājās tenors Mihails Čuļpajevs, čelliste Margarita Balanas, pianists Georgijs Osokins, soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un citi jaunie mākslinieki. Orķestri Jūrmalas festivālā diriģēja Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Koncertā skanēja gan daudzveidīga instrumentālās un vokālās mūzikas programma ar klasiskās mūzikas darbiem, gan arī 20. un 21. gadsimta skaņdarbi, kurus komponējuši ārzemju un latviešu komponisti.

Pianista Osokina izpildījumā bija iespēja klausīties lēno daļu no Šopēna Otrā klavierkoncerta, bet vadošais Latvijas Nacionālās operas tenors Čuļpajevs "iemiesojās jaunā dzejnieka Vertera jūtu pasaulē" no Žila Masnē operas "Verters". Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa fināliste Grēvele-Skaraine izdziedāja Volfganga Amadeja Mocarta darbus.

Šī gada Lielās Mūzikas balvas laureāte, čelliste Margarita Balanas koncertē pasaules slavenākajās koncertzālēs - Alberta zālē Londonā, Vestminsteras pilī, Berlīnes Filharmonijā, Telavivas mākslas muzejā, Volta Disneja zālē Losandželosā un citur. 

Jaunā pianiste Evelīna Jēkabsone šogad ir absolvējusi Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu, un jau sniegusi koncertus Prezidenta pilī un "Artissimo" koncertzālē. Sonja Misiņa ir viena no Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas "brīnumainajiem talantiem - sitaminstrumentu virtuoze un balerīna.

Koncertā skanēja arī Lolitas Ritmanis "Uvertīra gaismai", Bendžamina Britena meistardarbs no operas "Pīters Graimss" - simfoniskā svīta "Četras jūras interlūdijas". Bija dzirdams arī Georga Pelēča dzīvelīguma un gaiša prieka caurstrāvotais "Concertino Bianco" un citu komponistu skaņdarbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu