Vissliktākais iespējamais veids, kā pārmācīt uzmācīgu bosu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no seriāla

Skaļa ballīte. Uzmācīgs boss. Piecas sareibušas draudzenes un kolēģes, kurām šķiet laba doma piedzērušo varmāku aizvest uz mežu, lai uzņemtu pāris nepieklājīgus foto. Un tad pienāk rīts, kurā izrādās, ka izsmietais vīrietis mežā atrasts miris. Kas gan īsti ir noticis?

Tumšais un asredzīgais britu seriāls “Pakts” (The Pact) ir aizraujoša krimināldrāma, kuras daudzšķautņaino sižeta līniju veido nepareizi lēmumi, meli un neskaidras attiecības, savukārt uz ekrāna izspēlē lieliskas un godalgotas britu aktrises. Seriālu “Pakts” demonstrē LMT Viedtelevīzija sadarbībā ar HBO.

Vairāki filmu un TV kritiķi norādījuši, ka “Pakts” līdzinās kādam citam auditorijas iemīļotam HBO seriālam – “Lielie mazie meli” (Big Little Lies), kurā spoži mirdzēja Holivudas aktrises Nikola Kidmena, Rīsa Viterspūna un Merila Strīpa.

“Pakts” patiesi veidots pēc līdzīgas kompozīcijas principiem, izstāstot ļoti dažādu draudzeņu un kolēģu dzīves stāstus, turklāt galvenajās lomās ir britu salās atzītas un iemīļotas aktrises, bet te arī līdzība beidzas. Ja Holivudas stāsts bija par skaistām, bagātām un nelaimīgām sievietēm, tad šeit dāmas nāk no cita sociālā slāņa, un arī aplūkotā problemātika, ar ko viņas saskaras, ir pavisam cita. Vispirms kaut vai kopīgs un varmācīgs boss, kurš, viņuprāt, ir pelnījis apkaunojošus foto no tumša meža.

Viens no spilgtākajiem tēliem ir Nensija, kuru attēlo britu iemīļotā aktrise Džūlija Hesmonda (Julie Hesmondhalgh). Hesmondas spilgtāko darbu sarakstā ir loma britu seriālā “Kronēšanas iela” (Coronation Street), kas tiek uzņemts kopš 1960. gada un tiek uzskatīts par garāko ziepju operu pasaulē. Viņa ir viena piecām aktrisēm, kas par tēlojumu šajā seriālā saņēmušas Lielbritānijas seriālu labākās aktrises balvu, turklāt trīs reizes, kā arī Lielbritānijas nacionālā TV balvu.

Glāzgovā dzimusī aktrise Lora Freizere (Laura Fraser) vairākkārt filmējusies arī ārpus Lielbritānijas, tostarp tādos seriālos kā “Pārkāpt robežu” (Breaking Bad) un “Labāk zvaniet Solam” (Better call Saul). Vairākkārt guvusi nozīmīgas lomas BBC producētajos seriālos, tostarp titullomu seriālā “Florence Naitingeila” (Florence Nightingale). Saņēmusi BAFTA balvu kā labākā aktrise par lomu seriālā “Pazudušie” (The Missing).

BAFTA balvu par labāko aktrises tēlojumu seriālā saņēmusi arī cita “Pakta” zvaigzne – Eirija Tomasa (Eiry Thomas), kura ir regulāra BBC4 producēto seriālu aktrise. Viņas veikums redzams tādos seriālos kā “Britānija” (Britannia), “Dzīvojot melos” (Byw Celwydd), “Sols” (The Bench), “Šerloks” (Sherlock) un citos.

Noskaties seriāla reklāmas rullīti!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu