"Reizēm uznāk skumjas..." Slavenā vegāne Alise Wild par šķiršanos no vīra (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Digitālā satura veidotāja Alise Wild intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" pirmo reizi runāja par šķiršanos no vīra Mārtiņa Mičuļa un to, kāpēc tas bijis bailīgs, taču pareizs lēmums. 

Publiskojam fragmentu no intervijas.

Klik: Viena no tavām atziņām: “Aiz lielākajām bailēm slēpjas brīvība.” Vai vari minēt kādu reālu piemēru no savas dzīves, kad tā arī notika?

Alise Wild: Šie ir spēcīgi vārdi, kuri ir patiesi. Tās ir tās bailes, kuras mūs bremzē un attur no pilnīgas laimes un brīvības sajūtas. Bailes ir pilnīgi normāla sajūta, bet no bailēm nevajag baidīties. Tāpat kā no sāpēm, skumjām un ilgām. Visas sajūtas mums kaut ko māca, ja spējam ieklausīties un apzināties sevi. (..) Arī šķiršanās bija ļoti bailīga. Neziņa, kas un kā būs. Kā es tagad dzīvošu viena?

Īsti nekad neesmu dzīvojusi viena ar šādu apziņu, ar vēlmi dzīvot, piedzīvot sevi, būt starp cilvēkiem un vienkārši būt. Seši gadi tomēr ir radījuši spēcīgu pieradumu, ka ir otrs cilvēks līdzās.

Tas ir spēcīgs komforts, īpaši mūsdienu sabiedrībā, kur sievietes bieži izvēlas palikt ar vīrieti, jo tā ir ērti un/vai izdevīgi.

Tu nevairies stāstīt par savām attiecībām publiski. Nu jau ir pagājis kāds laiciņš, kopš paziņoji par šķiršanos. Kādas šobrīd ir sajūtas pēc tam, kad pieņēmi lēmumu izbeigt laulības dzīvi un padzīvot sev?

Jūtos pateicīga sev, ka neļāvu bailēm un prātam atrunāt sevi no šīs izvēles. Reizēm uznāk skumjas, ilgošanās pēc tā, kas bija, jo tiešām bija skaisti. Attiecības ar Mārtiņu ir bijis viens no skaistākajiem posmiem manā dzīvē.

Tomēr sajūta, ka šis ir jāmaina un man ir jāsper šie lielie soļi, bija tik spēcīga, ka būtu grēks to ignorēt.

Pilnu interviju ar Alisi Wild lasi šeit!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu