Nacionālā teātra radikālās un maigās pārmaiņas - jau šoruden

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Nacionālā teātra aktieri mirkli pirms jaunās sezonas darbiem
Nacionālā teātra aktieri mirkli pirms jaunās sezonas darbiem Foto: www.teatris.lv

Augusta sākumā jauno jeb 104. sezonu atklāja arī Nacionālais teātris, un tā šogad solās būt notikumiem un pārmaiņām bagāta, vēstīts žurnāla "Privātā Dzīve" jaunākajā numurā.

Nupat, tikai pirms nepilna mēneša par jauno teātra māksliniecisko direktoru iecelts godalgotais teātra režisors, kurš ar Nacionālo teātri ir sadarbojies jau ilgus gadus, - Elmārs Seņkovs.

Režisors teicis, ka atteikties no šāda amata būtu dīvaini, jo darīt šādu darbu ir liels gods.

Nacionālajā teātrī Seņkovs iestudējis 16 izrādes un sola, ka teātri  gaida dažādas pārmaiņas.

Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" Seņkovs pavēstīja, ka radošās komandas kodols būs scenogrāfs Reinis Suhanovs, kustību māksliniece Elīna Gediņa un komponists Edgars Mākens.

Seņkovs arī norāda, ka Nacionālajam teātrim ir jābūt atvērtam sadarbībai ar citu teātru režisoriem un aktieriem, ir jāveido platforma jauno teātra mākslinieku attīstībai un jāveicina eksperimenti,

par spīti Nacionālā teātra nedaudz konservatīvajam tēlam. Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir arī atgūt skatītāju skaitu, kas pandēmijas laikā ir stipri sarucis.

Leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs uz teātra jaunās sezonas atklāšanu ieradās nedaudz savārdzis, ar spieķīti rokās, jo mokās ar sāpošu kāju.

Aktieris mazliet saskumis atzina, ka tā tagad būs līdz pat mūža galam. Jaunajā sezonā aktieris kopā ar Jāni Skani spēlēs veco suni ukraiņu režisores iestudējumā "Suņa māja".

Jauns, mirdzošs posms ir sācies aktierim Kasparam Zvīgulim, kurš ir bijis Nacionālā teātra aktieris kopš 2004. gada, taču pēc nepilniem desmit gadiem atkarību dēļ bija spiests no darba aiziet,

tomēr jau pirms pandēmijas sākuma aktieris sevi apliecināja spožās Valmieras teātra lomās.

Zvīgulis saņēma arī ceļojošo Nacionālā teātra balvu - Kārļa Sebra gredzenu par lomu izrādē "Mazā naudiņa".

Savukārt aktrise Agnese Budovska (iepriekš Cīrule) jau otro reizi saņēma Veltas Līnes ceļojošo balvu - Antas Klints gredzenu.

"To nevalkāšu, nolikšu plauktiņā, lai stāv līdz nākamajai sezonai," izdevumam "Privātā dzīve" sacīja aktrise. Brīvajā vasaras laikā viņa izbauda laiku kopā ar dēlu Ferencu.

Vairāk lasi jaunākajā izdevuma "Privātā dzīve" numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu