Augusta beigās Rūjienā dārdēs rokfestivāls “Vērte 2022”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Rokfestivāls "Vērte" Rūjienā - jau 27. augustā
Rokfestivāls "Vērte" Rūjienā - jau 27. augustā Foto: Publicitātes foto

27. augustā Rūjienas estrādē dārdēs rokfestivāls “Vērte 2022”, piedāvājot programmu ar septiņu rokgrupu koncertiem - līdzās labi pazīstamiem rokmūzikas vārdiem kā “Pienvedēja Piedzīvojumi” un “Apēdājs” ar sevi iepazīstinās jaunās rokgrupas.

“Divu gadu pauze ir nesusi dažādas izmaiņas mūsu dzīvēs – vīri ir kļuvuši staltāki, bārdas garākas un dāmas tikai skaistākas.

Arī mēs, rokfestivāls “Vērte”, esam auguši un meklējuši iespējas klausītājiem no jauna piedāvāt jaudīgu vakaru ar melodiskām un muzikāli bagātīgām grupām,” saka festivāla organizantori.

Festivāla “Vērte 2022” programmā:

“Calico” - grupas mūzikā savienojas pankroka, metāla un rokenrola ietekmes, ne velti mūziķi saka: “Esam skaļa blice, kas neturas sabiedrības rāmjos un birkas rauj nost kā banānu uzlīmes.”

Pirmie ieraksti ir vēl tapšanas procesā.

“Tape Electro” - grupas mūzikas iemieso vērtības - enerģija un rock'n'roll. Diskogrāfiju veido vairāki singli, tostarp “Devil Woman”, “Hellhound” un “Gen W”.

“Iron Wings" - heavy/thrash metāla grupa. Grupas diskogrāfiju veido EP “Tumšie miglāji”, albums "Dzejnieks" un šogad izdotais albums “Ritual of Rage”.

“Bloody Heels” - glam/hard roka grupa, kas daudz uzstājas ārvalstīs, un šogad Somijas rokmūzikas leibla "Fronteirs Music SRL" paspārnē izdevusi jau trešo albumu "Rotten Romance".

“Pienvedēja piedzīvojumi” - viena no Latvijas zināmākajām alternatīvā roka grupām, kuru novērtē gan klausītāji, gan mūzikas kritiķi. Izdevuši sešus albumus un divas izlases, 2022. gada rudenī izdos albumu “Nelaiks” vinila formātā.

“Refleksija” - vietējā Rūjienas grupa, “Vērtes” veterāni, kas izpilda smago metālu. Atpazīstami pēc dziesmām - “Patriots”, ne mazāk patriotiskais “Karavīrs” un arī izteiksmīgā un neordinārā kaverversija M.Freimaņa “Bet maijpuķītēm jāpaliek”.

“Apēdājs” - grupas mūziku var dēvēt par alternatīvo metālu. 2021. gadā «Apēdājs» svinēja savu 25 gadu pastāvēšanu, to atzīmējot ar trīs dubultsinglu izdošanu un vairākiem koncertiem. 2022. gadā grupa izdevusi minikoncerta ierakstu, kas tapa Melno Cepurīšu Balerijā, Jelgavā.

Festivāla durvis veras plkst.17, koncertu sākums plkst.19.

Biļešu cena 7 EUR, tās tiks tirgotas pie festivāla ieejas.

Bērniem līdz 6 gadu vecumam kopā ar vecākiem ieeja bez maksas.

Organizatori saka: “Ieturot tradīcijas, pēdējā grupa beigs spēlēt īsi pirms rītausmas, kuru sagaidīs paši izturīgākie un spēcīgākie melomāni. Tiem, kuri mērojuši tālāku ceļu vai vienkārši vēlas turpināt pasākumu pēc grupu uzstāšanās, būs pieejama apsargāta bezmaksas telšu pilsētiņa.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu