200 gadus pirms "Troņu spēlēm"... Iepazīsties ar "Pūķa nama" varoņiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Jau 22. augustā pirmizrādi piedzīvos izklaides satura līdera HBO jaunākais seriāls “Pūķa nams” (House of the Dragon), un pirmā epizode LMT Viedtelevīzijā būs pieejama teju vienlaicīgi ar pārējo pasauli, turklāt jau ar tulkojumu latviešu valodā. Seriāls “Pūķa nams” vēsta par notikumiem, kas risinājušies gandrīz 200 gadus pirms citā HBO seriālā “Troņu spēles” (Game of Thrones) redzētā, taču Vesterosa arī tajos laikos ir varena, un karaļu nami sacenšas par Dzelzs troni. Taču tikai vienam no namiem ir pūķi… Gaidot seriāla pirmizrādi, iepazīstinām ar “Pūķa nama” galvenajiem varoņiem.

Foto: publicitātes

Princese Rinīra Tārgārjena / Princess Rhaenyra Targaryen

Karaļa pirmdzimtā. Viņā plūst tīras valīriešu asinis, un viņa ir pūķa jātniece. Lai arī varētu domāt, ka Rinīrai ir viss, ko vien var vēlēties, tomēr vienas lietas pietrūkst – viņa nav piedzimusi kā zēns.

Rinīru attēlo trīsdesmitgadīgā britu aktrise Emma Dārsija, kas līdz šim paguvusi kāpt uz vairāku Londonas teātru skatuvēm, kā arī nofilmēties dažādos seriālos, tostarp BBC seriālā “Klaiņkāre” (Wanderlust).

Foto: publicitātes

Princis Dīmons Tārgārjens/ Prince Daemon Targaryen

Karaļa Viserīsa jaunākais brālis, bezbailīgs karotājs un pūķa jātnieks. Viņa dzīslās ir pūķa asinis. Taču ir sakāmvārds, ka pilnīgi vienmēr, kad piedzimst Tārgārjens, dievi met monētu…

Prinča Dīmona Tārgārjena lomā – Mets Smits, kurš plašākai auditorijai zināms kā Doktora vienpadsmitā inkarnācija BBC slavenajā seriālā “Doktors Kas” (Doctor Who), savukārt prinča Filipa loma Netflix seriālā “Kronis” (The Crown) atnesa viņam prestižo Emmy balvu.

Foto: publicitātes

Karalis Viserīss Tārgārjens/ King Viserys Targaryen

Viserīsu Vesterosas gudrie izvēlējās kā Vecā karaļa, Džihirīsa Tārgārjena mantinieku. Jauks un pieklājīgs, ar siltu sirdi. Vienīgais, ko vēlas Viserīss, ir godam nest un nodot tālāk sava vectēva mantojumu, taču, kā jau to pierādīja “Troņu spēles”, labs cilvēks nav priekšnoteikums labam karalim…

Īru izcelsmes britu aktieris Padijs Konsidains (Paddy Considine) slavu guva 2000. gados ar virkni lomu neatkarīgajā kino, vēlāk pats pievērsies arī režisora darbam. Par Ričarda lomu filmā “Mirušā vīra kurpes” (Dead Man’s Shoes, 2004), kurai pats bija arī scenārija līdzautors, viņš saņēma Empire balvu kā labākais britu aktieris, savukārt paša režisētā pirmā īsfilma Dog Altogether (2007) viņam atnesa BAFTA balvu par labāko īsfilmu, Venēcijas kino festivāla Sudraba lauvu, Britu neatkarīgā kino balvu un Sietlas starptautiskā kinofestivāla apbalvojumu, savukārt filma Tyrannosaur – vēl vienu BAFTA balvu un arī apbalvojumu Sandensas kinofestivālā. Konsidains arī režisē videoklipus, tostarp grupām Coldplay un Arctic Monkeys.

Foto: publicitātes

Oto Haitauers/ Otto Hightower

Kā karaļa Labā roka, sīrs Oto lojāli un uzticīgi kalpo karalim un galmam. Lielākais apdraudējums tronim, viņaprāt, ir karaļa brālis Dīmons un viņa iespēja mantot troni.

Velsiešu aktieris un mūziķis Rīss Ivanss pasaules slavu iemantoja ar visdažādākā spektra otrā plāna lomām, sākot no romantiskās drāmas “Notinghila” (Nottinghill) līdz burvju pasaules dīvainim Harija Potera sāgā un radioaktīvai ķirzakai Zirnekļcilvēka franšīzē, savukārt dzimtajā Velsā viņu iemīļoja kā rokgrupu Peth un Super Furry Animals līderi.

Foto: publicitātes

Alisenta Haitauera / Alicent Hightower

Alisenta ir Oto, karaļa Labās rokas meita, un visjaukākā sieviete septiņās karaļvalstīs. Viņa tika audzināta Sarkanajā pilī, tuvu karalim un viņa uzticamo personu lokam; viņai piemīt gan laipnība, gan izteikta politiskā pārliecība.

Olīvija Kuka (Olivia Cooke) saņēmusi balvas gan par lomām šausmu filmās kā “Rūbijas āda” (Ruby’s Skin), gan par tēlojumu drāmās kā “Keitija saka uz redzēšanos” (Katie Says Goodbye), taču īpašu atzinību viņa guva par lomu fantastikas filmā “Spēle sākas” (Ready Player One).

Foto: publicitātes

Valdnieks Korlīss Velarions, “Jūrasčūska” / Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake”

Velarionu nama dzimtu caurvij valīriešu asinslīnija, kas ir tikpat sena kā Tārgārjenu nams. Valdnieks Korlīss jeb Jūrasčūska ir pats slavenākais jūras piedzīvojumu meklētājs Vesterosas vēsturē, kura nams bagātībā pārspēj pat Lanisterus, un viņa flotei līdzīgas nav nekur pasaulē.

Stīvs Tusens (Steve Toussaint) aktiera karjeras laikā filmējies vairāk nekā septiņdesmit filmās, slavenākās viņa lomas bijušas piedzīvojumu un fantāzijas kinodarbos, tostarp “Persijas princis: laika smiltis” (Prince of Persia: The Sands of Time) un “Tiesnesis Dreds” (Judge Dredd).

Foto: publicitātes

Princese Rinīsa Tārgārjena/ Princess Rhaenys Targaryen

Lai arī pūķa jātniece un Korlīsa Velariona sieva, turklāt tiešā troņa mantiniece, Rinīsa nekad netika apsvērta kā reālā valdniece, jo galms priekšroku deva viņas brālēnam Viserīsam – tikai tāpēc, ka viņš bija vīrietis.

Īva Besta (Eve Best) ir vairākkārt godalgota britu teātra aktrise, kas mēdz filmēties arī pilnmetrāžas filmās un seriālos, uzstājusies arī Brodvejā. Starp viņas kinolomām pamanāmākās bijušas Volisa Simpsone filmā “Karaļa runa” (The King’s Speech), Monika Čatvina BBC miniseriālā “Godājamā sieviete” (The Honourable Woman) un Dr. Eleonora O’Hāra seriālā “Māsa Džekija” (Nurse Jackie). Saņēmusi prestižās teātra pasaules balvas Olivier un Drama Desk, bijusi nominēta Tony balvai.

Foto: publicitātes

Sīrs Kristons Kouls/ Ser Criston Cole

Sīrs Kristons nāk no Dornes. Viņš dzimis Melnostas pils pārvaldnieka ģimenē kā dēls bez tituliem vai tiesībām uz zemi. Viņam ir tikai viņa vārds, viņa gods un pārdabiskas prasmes apieties ar zobenu.

Jaunais britu un irākiešu izcelsmes aktieris Fabjens Frankels (Fabien Frankel) savu pirmo lomu nospēlēja 2019. gada britu Ziemassvētku pasakā pieaugušajiem “Reiz Ziemassvētkos” (Last Christmas), pēc tam filmējies vairāku TV seriālu epizodēs, un sīra Kristona loma ir līdz šim nozīmīgākā viņa karjerā.

Foto: publicitātes

Misārija/ Mysaria

Viņa ieradās Vesterosā tukšām rokām, pārdota vairāk reižu nekā viņas prāts spēja atminēties, un bija vien soli no iznīcības… bet tā vietā viņa cēlās no pelniem, lai kļūtu par pašu uzticamāko un

Japāņu izcelsmes britu aktrise Sonoja Mizuno (Sonoya Mizuno) pēc lieliskas modeles karjeras uz lielā ekrāna debitēja fantastikas filmā “Ex-Machina”, pēc tam viņas lomas lielākoties bijušas saistītas ar baletdejotājas iemaņām, tostarp mūziklā “La-la-land”. Filmējusies arī WarnerBros filmā “Trakie bagātie aziāti” (Crazy Rich Asians).

LMT Viedtelevīzija piedāvā noskatīties arī seriāla “Troņu spēles” visas astoņas sezonas, kas ir gan titrētas, gan ieskaņotas latviešu valodā.

Noskaties seriāla kacekli!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu