Desmit rakstnieki izdod neparastu pandēmijas stāstu krājumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Augustā pie lasītājiem ceļu sācis neparasts stāstu krājums – “Attālinātie. Jauno autoru pandēmijas laika stāsti”. Tā ir desmit Literārās Akadēmijas prozas meistardarbnīcu dalībnieku kopīgi izdota grāmata, kurā apkopoti piecpadsmit tematiski stāsti dažādās noskaņās.

Ideju par grāmatu izauklējuši desmit aktīvi rakstošie domubiedri, kas 2020. gadā ir piedalījušies Latvijas Rakstnieku savienības Literārās Akadēmijas prozas meistardarbnīcās – Ronalda Brieža un Ievas Melgalves vadībā.

Pēc mācību noslēguma daļa rakstošo turpinājuši sadarbību, tādējādi attīstot savu rakstītprasmi un virzoties uz jaunu literāro mērķu sasniegšanu.

Foto: Publicitātes foto

„Es vēlētos par “Attālinātajiem” domāt kā par vienotu krājumu, kas, apskatot milzīgo pandēmijas ziloni no ļoti dažādām pusēm un ar ļoti dažādām maņām, nonāk tuvāk tā patiesībai, nekā varētu tikt viens, pat ja ģeniāls, autors,” grāmatas ievadā atklāj rakstniece Ieva Melgalve.

Starp kopprojekta autoriem lasītāji pamanīs gan jau zināmu, gan pilnīgi jaunu autoru vārdus: Ilze Aizsila (trīs romānu autore), Džena Andersone (nominēta Latvijas Literatūras gada balvai 2022 debijas kategorijā par stāstu krājumu „Dadži”; drīzumā gaidāms jauns stāstu krājums), Ieva Bite, Sandra Bormeistere, Aira Celma, Ieva Īzāka-Harjo, Gundaris Kravalis (drīzumā gaidāms romāns), Meldra Ķemere, Annija Streikiša (stāstu krājuma autore; drīzumā gaidāms romāns), Ilze Vācere.

Rakstniece Ilze Aizsila stāsta:

„Grāmatas tēma nav izvēlēta nejauši. Visi iepazināmies 2020. gadā; pēc pirmās tikšanās klātienē valstī pasludināja ārkārtējo situāciju koronavīrusa straujās izplatības dēļ. Mācības turpinājām attālināti.

Kopīgie pārbaudījumi un praktisko nodarbību vadītājas rakstnieces Ievas Melgalves pieredzes stāsti, ieteikumi un atbalsts iedrošināja un satuvināja meistardarbnīcu aktīvākos dalībniekus. Pandēmijas laikā izdzīvojām vēl nebijušas pārmaiņas. Tā šķita visatbilstošākā tēma, ko iemūžināt mūsu kopdarbā.”

Grāmatu „Attālinātie. Jauno autoru pandēmijas laika stāsti” ir izdevis 2021. gadā dibināts uzņēmums „Izdevniecība 29”.

Tā vadītāja Annija Streikiša, viena no grāmatas līdzautorēm, Literārās Akadēmijas kursu gaitā guva iedvesmu ne vien rakstīšanai, bet arī savu un domubiedru darbu izdošanai.

„Attālinātie” lasītājam ļauj iepazīt jauno autoru rakstības stilu, aicinot sekot viņu radošajām gaitām arī turpmāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu