Foto ⟩ Ar slavenību, baikeru un īpašu sieviešu piedalīšanos atklāta Mika Ozoliņa grāmata (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

ASV dzīvojošais latviešu režisors, scenārists, producents, kursu lektors un rakstnieks Miks Ozoliņš, pulcējot sev tuvākos cilvēkus, no kuriem daļa ieradās ar motocikliem, kas ir arī autora neatņemama dzīves daļa, ceturtdien, 25. augustā, Rīgā iepazīstināja ar savu pirmo grāmatu “1001 guru”, kas stāsta, ko nozīmē mīlēt par daudz un kādēļ sievietes tā dara.

Savā grāmatā “1001 guru” Miks Ozoliņš atklāti stāsta par notikumiem savā piedzīvojumiem bagātajā dzīvē, tādējādi palīdzot sievietēm labāk saprast vīriešus. Grāmatā “1001 guru” tiek aprakstītas ne tikai romantiskās attiecības un vienas nakts sakari, bet arī attiecības ar vecākiem un draugiem, kā arī pacēlumi un kritumi autora dzīvē.

Lasot grāmatu, nemanot apjaušams, kā, mainoties cilvēka uztverei, dzīvē ienāk jaunas vērtības, atmetot mazsvarīgo, par ko savā grāmatā raksta autors Miks Ozoliņš: ““1001 guru” ir par maniem dzīves lielākajiem skolotājiem, par to, ka mums jāmāk atskatīties uz sarežģītām dzīves situācijām un kaut ko no tā mācīties. Jo lielākie dzīves skolotāji mums vienmēr ir blakus – viens vai vairāki, bet bieži mēs to nespējam saredzēt. Mūsdienās daudzi meklē skolotājus atšķirīgās reliģijās un dažādās valstīs, bet saskatīt guru savā blakus esošajā cilvēkā vai notikumā, kurā esam iesaistīti, var ne katrs. Vai mēs braucam citur vai esam viens otram blakus, mums ir jāiet dziļumā, jāiet sevis izziņas ceļš.

“1001 guru” bija priekš manis liela pašanalīze, ar ko es vēlos palīdzēt sievietēm saprast tāda tipa vīriešus kā es vai vismaz ar līdzīgu pagātni. Savukārt vīriešiem apjaust, ka mums visu laiku vajadzētu augt un attīstīties un nevajadzētu iestrēgt kādā procesā. Līdz ar to es ceru, ka grāmata palīdzēs pamosties arī vīriešiem.”

Par plašākas auditorijas iepazīstināšanu ar savu grāmatu autors saka: “Izdodot grāmatu, es uzskatu, ka Latvijā esmu kļuvis atklāts, kā atklāta grāmata, kas mani iemet citā atklātības līmenī, kurā man jābūt pēc savas vēlēšanās pret citiem, ne tikai intīmās attiecībās vai ar tuviniekiem, bet arī plašākai auditorijai, tādējādi varbūt es varu iedvesmot savus lasītājus arī būt atklātiem pret sevi un citiem. Ja lasītāji gūst kaut vienu atklāsmi, es būšu priecīgs. Atbildēšu katrai sava viedokļa iesūtītājai vai publiskotājam, kā esmu darījis to līdz šim.”

Grāmatas elektroniskā versija iegādājama trīs valodās – latviešu, krievu un angļu valodā, līdz ar to pieejama plašai auditorijai, ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē dzīvojošajiem, kas jau pazīst autoru vai iepazīs caur viņa pirmo grāmatu. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu