Latvijā veidota īsfilma "Nāriņas sapnis" plūc starptautiskus laurus Ņujorkā (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijā filmētā režisores Jekaterinas Lanskajas muzikālā īsfilma, kuras pamatā ir Edītes Piafas leģendārā dziesma, “La vie en rose” (Dzīve rozā gaismā) Ņujorkā un Parīzē ieguvusi kino prēmiju galvenās balvas un kļuvusi par vairāku prestižu starptautisko festivālu nominanti.

Mūziku īsfilmai radījusi latviešu dziedātāja Katrīna Gupalo un mūziķis Germans Superfins, kuri ir arī īsfilmas galveno lomu atveidotāji.

“Nāriņas sapnis” kļuvis par New York International Women Festival uzvarētāju četrās nominācijās:

“Labākais mūzikas video” (Best music video), “Labākā mākslinieka – inscenētāja darbs” (Best production design), “Labākais grims” (Best make-up), “Labākais kostīmu dizains” (Best costume design); Paris International Short Festival uzvarētāju nominācijā “Labākais muzikālais video” (Best music video).

Tāpat filma iekļuva London Indie Short Festival, Berlin Shorts Award, Dallas Movie Awards Festival, Stockholm Short Festival, Rio de Janeiro World Film Festival pusfinālā un piedalījās Indie Shorts Awards oficiālajā atlasē Kannās.

Jekaterina Lanskaja atklāj, ka “Nāriņas sapnis” bija īpašs projekts: “Filmas sižets balstās manās bērnības fantāzijās – es dievināju pasakas, ticēju nārām, tam, ka viņas ir spiestas visu savu dzīvi slēpt savu neparasto būtību.

Mani vienmēr ir interesējuši autsaideri, subkultūru pārstāvji, cilvēki ārpus sociālajiem rāmjiem.

Rezultātā radās nāriņas un vampīra mīlas stāsts, kas cīnās pret garlaicību un vientulību. Stāstījumā apvienojas modernais kičs un romantisma poētika.”

Īsfilmas pirmizrāde notika pērnā gada nogalē kinoteātrī Splendid Palace.

“Mēs pie ieejas katram skatītājam dalījām gleznus spoguļīšus, un vienā brīdī visu zāli piepildīja stari un saules zaķīši – visi iedomājās vēlēšanās, ķerot atspīdumus no lielajām, mirdzošajām bumbām, kuras mēs iznesām uz skatuves.

Ļoti iespējams, ka tieši tajā mirklī es ievēlējos panākumus mūsu filmai.”

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu