Komponists Zigmars Liepiņš jaunajā grāmatā atklās mūziķa dzīves aizkulises

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Komponists Zigmars Liepiņš, atzīmējot 70. jubileju, sarakstījis atmiņu grāmatu "Mūzaīka", ko izdevis apgāds "Pētergailis".

Kā raksturo izdevēji, grāmata ir ne vien Latvijā pazīstama komponista stāsts par mūziķa gaitu sākumu 17 gadu vecumā, bet arī ieskats lielā Latvijas mūzikas vēstures nogrieznī.

Šajos mozaīkas gabaliņos gan konservatorija, gan Latvijas estrādes mūzikas pirmie soļi uz starptautiskām skatuvēm, gan Latvijas nacionālā opera un balets, bet pirmkārt mūzikas vide daudzo gadu desmitu laikā, komponista laikabiedri, viņam īpašās pilsētas – dzimtā Liepāja, Rīga.

Komponists Zigmars Liepiņš nāk klajā ar jaunu grāmatu
Komponists Zigmars Liepiņš nāk klajā ar jaunu grāmatu Foto: Publicitātes foto

"Zigmars Liepiņš – spožs taustiņinstrumentālists, radio "SWH" dibinātājs, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta vadītājs un, manuprāt, pats galvenais - lielisks komponists.

Viņa daiļrades diapazons - no populārām dziesmām un sarežģītām roka kompozīcijām līdz pat skatuves lieldarbiem un operām.

Bet kas rosinājis viņam rakstīt savas dzīves atmiņu ainas, varētu teikt, memuārus? Laikam jau daudzajās intervijās un mūzikas partitūrās viss vēl nebija pateikts.

Grāmatā daudz interesantu faktu, arī dokumentu, kas iezīmē Latvijas mūzikas dzīves līkločus," par grāmatu izsakās komponists Juris Karlsons.

Atmodas laikā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes "Lāčplēsim", ko kopumā noskatījās ap 160 000 cilvēku, bija arī politiska nozīme.

Pirmizrāde notika datumā, kad tika parakstīts Molotova-Rībentropa pakts.

Pakta parakstīšanas dienā no tipogrāfijas ceļoja arī pirmie grāmatas "Mūzaīka" eksemplāri.

Grāmatā rodama iespaidīga kultūras personību galerija – bērnība kopā ar vecākiem dzimtajā Liepājā, skolotāji, dzīves un mūzikas uzticamais biedrs Mirdza Zīvere, Raimonds Pauls, Imants Vanzovičs, Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks, Māra Zālīte, Uģis Rūķītis, Kaspars Dimiters, Elīna Garanča, Asmika Grigorjana, opera, Igors Krutojs, ansambļi "Modo", "Opus", "Remix" un daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu