"Arcade Fire" solists apsūdzēts seksuālā uzmācībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Vins Batlers
Vins Batlers Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu rokgrupas "Arcade Fire" līderis Vins Batlers apsūdzēts seksuāla rakstura noziegumos, vēsta ārvalstu mediji.

Četras personas apsūdz Batleru seksuālos uzbrukumos laikā no 2015. līdz 2020. gadam. 

Trīs no apsūdzētājām apgalvo, ka attiecības bijušas nepiedienīgas lielās vecuma atšķirības un “spēka dinamikas” dēļ starp viņām un dziedātāju. Sievietes tolaik bijušas vecuma robežās no 18 līdz 23 gadiem.

Batlers kopā ar sievu un grupasbiedreni Režīnu Šasēnu noliedz izskanējušās apsūdzības, norādot, ka visas attiecības bijušas abpusējas un nevienas no tām nav bijušas Batlera iniciētas. 

Apsūdzētājas apgalvo, ka piedzīvojušas nevēlamus pieskārienus, skūpstīšanu un ģenitāliju fotografēšanu. Mūziķis savā paziņojumā norāda, ka tolaik piedzīvojis depresiju un lietojis alkoholu.

"Esmu satuvinājies ar cilvēkiem klātienē, koncertos un sociālajos tīklos, esmu dalījies ar ziņām, ar kurām nelepojos. Vissvarīgāk, katra no šīm reizēm bijusi pēc abpusējas piekrišanas un starp pieaugušajiem, kas to vēlas. Tas ir nepareizi, ja tiek apgalvots pretējais.

Es nekad neesmu pieskāries sievietei pret viņas gribu, un jebkuri citi apgalvojumi ir vienkārši nepatiesi. Es noliedzu jebkuru apgalvojumu, ka esmu piespiedis sievieti veikt seksuāla rakstura darbības. Tas nekad nav noticis," teikts paziņojumā.

"Lai arī šīs attiecības bija abpusējas, es atvainojos ikvienam, kuru esmu sāpinājis ar savu uzvedību. Dzīve ir piepildīta ar milzīgām sāpēm un kļūdām, un es nekad nevēlos būt daļa no sāpju izraisīšanas kādam citam," tā Batlers.

Atgādinām, ka grupa 2018. gada augustā Mežaparka Zaļajā teātrī sniedza teju divu stundu ilgu koncertu saviem faniem Latvijā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu