"Daudzi joprojām nesaprot, kāpēc taisīju teātri Putina Krievijā." Alvis Hermanis nāk klajā ar paziņojumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā Rīgas teātra režisors savā sociālo tīklu "Facebook" vietnē nule izteicies par savu Krievijā iestudēto izrādi ar nosaukumu "Gorbachev". "Tas ir vēstījums brīviem cilvēkiem," tā savu darbu komentē režisors un vienlaikus aicina skatītājus noskatīties šo izrādi tās pirātiskajā ierakstā.

"Ar šo izrādi bija ieplānotas viesizrādes pa visu pasauli, taču sākās pandēmija un pēc tam karš. Čulpana Hamatova aizbrauca no Krievijas un Žeņa Mironovs aizbrauca uz Mariupoli.

Līdz ar to skaidrs, ka šo izrādi nekad vairs nebūs iespējams spēlēt.

Pirmizrādes vakarā tapa šis videoieraksts, tur klāt bija arī pats Gorbačovs, kurš no ložas skatījās uz savu dzīvi. Videoieraksta beigās arī viņš ir iefilmēts.

Šīs izrādes videoieraksts juridiski ir Maskavas Nāciju teātra īpašums, bet šorīt, kā izrādes autors un režisors, es gribu, lai to redz visi un visur."

Kā atzīst pats Hermanis, ieraksts ir atrasts laikraksta "The New York Times" komentāru sadaļā. Izrāde ir pieejama krievu valodā ar angļu subtitriem.

Jau ziņots, ka pēdējais PSRS galva Mihails Gorbačovs devās mūžībā 30. augustā, būdams 91 gadu vecs.

Gorbačovs, kurš bija Nobela Miera prēmijas laureāts un Gorbačova fonda dibinātājs, mūža nogalē pētīja Krievijas un pasaules vēstures problēmas.

Hermaņa iestudējums "Gorbačovs" pirmizrādi Maskavā piedzīvoja 2020. gada rudenī. Tas tapa daļēji attālināti un daļēji klātienē Rīgā.

Iestudējums atklāj pirmā un vienīgā PSRS prezidenta dzīvesstāstu – bērnību, jaunību, savas nākamās sievas sastapšanu, kāzas un ģimenes dzīvi. Galvenajās lomās – Jevgeņijs Mironovs un Čulpana Hamatova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu