FOTO Grupa "Pērkons" pieskandina Dzintaru koncertzāli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Svētdienas, 4.augusta, vakarā Dzintaru koncertzāli kopīgā koncertā pieskandināja leģendārā grupa «Pērkons» un Liepājas Simfoniskais orķestris. Koncertā, kuru publika sveica ar stāvovācijām, simfoniskā orķestra skaņās izskanēja gan klasiskie «Pērkona» hiti – «Gandrīz tautasdziesma», «Balāde par gulbi», «Baletomānija», «Zaļā dziesma», «Dienišķā dziesma», gan mazāk zināmi skaņdarbi - «Lidojums (Fly)» un «Tramvajs» - komponista Andra Sējāna aranžijās.

Šī bija īpaša Latvijas roka veterānu «Pērkons» un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma, kurā grupas skaņdarbi pirmo reizi ietērpās simfoniskā skanējumā.

Dziesmu aranžijas šai programmai veidoja komponists Andris Sējāns.

«Grupa «Pērkons» ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. “Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri – kurš gan cits, ja ne Liepājas Simfoniskais!” uzsver LSO direktors Uldis Lipskis.

«Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons», nevis grupa «Pērkons» un simfoniskais orķestris.

Tādejādi uzsvars ir uz vārdu «simfonizēts»: simfoniskais orķestris atskaņos «Pērkona» mūziku,» sacīja grupas līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs.

Skaņdarbus programmai izvēlējies pats komponists. «Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu,» savu izvēli skaidroja komponists, kura daiļradē rokenrols nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku.

Savu pirmatskaņojumu programma piedzīvoja festivāla «Liepājas vasara» ietvaros 27.augustā atjaunotajā Liepājas koncertvietā «Pūt, vējiņi!», ar kuru saistīti daudzi nozīmīgi Latvijas rokmūzikas notikumi un kam ir īpaša loma arī grupas «Pērkons» vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu