Latvijā dzīvojošais režisors Vitālijs Manskis Krievijā izsludināts meklēšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Režisors-dokumentālists Vitālijs Manskis piedalās pasākumā "Pasaules harmonijai nav robežu. Dialogi ar Viņa Svētību Dalailamu" Viņa Svētības Dalailamas vizītes pasākuma laikā "Skonto" hallē.
Režisors-dokumentālists Vitālijs Manskis piedalās pasākumā "Pasaules harmonijai nav robežu. Dialogi ar Viņa Svētību Dalailamu" Viņa Svētības Dalailamas vizītes pasākuma laikā "Skonto" hallē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas Iekšlietu ministrija iekļāvusi par dažādiem noziegumiem meklēto personu sarakstā dokumentālo filmu režisoru Vitāliju Manski, kurš jau vairākus gadus dzīvo Latvijā, ziņo sabiedrisko mediju portāls LSM.LV.

Manskis tiekot apsūdzēts par neslavas celšanu kinorežisoram Ņikitam Mihalkovam, kurš pēdējos gados kļuvis populārs kā dedzīgs Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs.

Manskis intervijā Krievijas žurnālistei Ksenijai Sobčakai pavēstīja, ka Mihalkovs, kurš ir Krievijas Kinematogrāfistu savienības prezidents un Maskavas starptautiskā kinofestivāla organizators, piesavinās vismaz 85% festivāla rīkošanai atvēlētās naudas.

Sobčaka jau informēja, ka Mihalkovs par šiem izteikumiem ir vērsies policijā, ierosinot lietu pret Manski. Par neslavas celšanu iespējams piespriest pat divu gadu cietumsodu.

Krievijai ir maz izredžu apcietināt Manski, jo viņš jau vairākus gadus dzīvo Latvijā. Šādu lēmumu Manskis pieņēma pēc Putina režīma īstenotās Krimas aneksijas.

Viņš gan regulāri braucis uz Maskavu, kur rīkoja dokumentālo filmu festivālu "Artdocfest". Taču pēdējos gados Putina režīma atbalstītāji centušies izjaukt festivāla norisi.

Ukrainā dzimušais Manskis ir veidojis vairākus desmitus dokumentālo filmu, tai skaitā par Kremļa saimniekiem Mihailu Gorbačovu, Borisu Jeļcinu un Vladimiru Putinu.

Viņš nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā, tādēļ kritis Krievijā valdošās varas nežēlastībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu