FOTO ⟩ Daugavas stadionā izskanējis Raimonda Paula “Latvijas mūzikas lielkoncerts”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 10. septembrī, Nacionālajā stadionā “Daugava”, klātesot tūkstošiem klausītāju, aizvadīts maestro Raimonda Paula daiļradei veltītais “Latvijas mūzikas lielkoncerts”, kas uz vienas skatuves pulcēja aptuveni 100 Latvijas spožākos solistus un instrumentālistus.

Sarūpējot saviem klausītājiem īstus Latvijas mūzikas svētkus, lielkoncerts apvienoja līdz šim nepieredzētu mākslinieku sastāvu.

Uz vienas skatuves kāpa aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, visos laikos mīlēti estrādes grandi, kā arī klasiskās mūzikas profesionāļi, kuru sniegumu papildināja mūsdienīgi, dīdžeju radīti ritmi.

Līdztekus Maestro skaņdarbu svaigajām aranžijām mūziķi izpildīja arī šī brīža aktuālākos hitus, kas īpaši lielkoncertam tika samiksēti mashup jeb popūrija formātā, mijoties ar Raimonda Paula pārlaicīgās mūzikas motīviem.

Vakara muzikālā noformējuma kodolu veidoja Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, Abonementa orķestra ritma grupa un dziedātājas, gospeļkoris GG Choir un DJ Monsta.

Koncerta radošais direktors un programmas veidotājs — Arstarulsmirus, programmā iekļautās aranžijas īpaši šim koncertam radījuši: Jānis Ivuškāns, Romāns Faļkenšteins un Ritvars Garoza.

Muzikālo vakaru atklāja iesildošā grupa Sudden Lights, bet turpinājumā uz skatuves kāpa vokālistes — Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas Carnival Youth, Da Gamba, Musiqq un Mazais Princis, solisti — Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands un Andris Bērziņš, hip hop žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, Singapūras Satīns un MESA.

Koncerta programmas pirmo daļu veidoja liriskākie Raimonda Paula hiti — “Kūko, kūko, dzeguzīte”, “Sens ir tas stāsts”, “Es aizietu nevaru”, “Nepiesauc, nepiesauc mani vēl” un “Kerijas dziesma”,

bet vakara turpinājumā koncerta radošā komanda ļāvās muzikāliem eksperimentiem, klausītājiem piedāvājot R. Paula skaņdarbus jaunās formās.

Tā pirmoreiz uz skatuves muzikālā duetā vienojās Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna un hip-hop pionieris Ozols,

bet, izmantojot Raimonda Paula skaņdarbu motīvus, izskanēja koncerta radošā direktora Arstarulsmirus sadarbības ar vokālistēm no grupas Tautumeitas, kā arī solisti Laimu Dimantu.

Vakara noslēgumā ar skaņdarbiem “Balta saule”, “Viss nāk un aiziet tālumā”, “Kamolā tinēja”, “Mēmā dziesma”, “Ances romance” un “Svētvakars” klausītājus saviļņoja Laima Vaikule, grupas “Musiqq”, “Da Gamba” un “Carnival Youth”, kā arī aktieris Andris Bērziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu