Latviešu izcelsmes komponiste Lolita Ritmanis Rīgā ierakstīs mūziku Holivudas filmai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Komponiste Lolita Ritmanis un diriģente Eimija Andersone
Komponiste Lolita Ritmanis un diriģente Eimija Andersone Foto: Publicitātes foto

Jau vēstīts, ka šomēnes Rīgā ieradīsies Holivudā strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis un diriģente Eimija Andersone (Amy Andersson).

Savas viesošanās laikā abas mākslinieces ierakstīs ne tikai skaņu celiņu režisora Daniela Kreicberga animācijas īsfilmai «Tahlequah the Whale: A Dance of Grief», bet arī divas jaunas skaņu partitūras dokumentālajai filmai «Women Warriors: The Voices of Change».

Atgādināsim, ka Lolita Ritmanis, diriģente Eimija Andersone un skaņu inženieris Marks Matsons šā gada pavasarī saņēma prestižo «Grammy» balvu kategorijā «Labākā klasiskās mūzikas izlase» par filmas «Women Warriors: The Voices of Change» mūzikas celiņu, kas tika ierakstīts pirms diviem gadiem.

«Ierakstu sesijā, kas 25. septembrī norisināsies Latvijas Radio 1. studijā, ierakstīsim komponistes Ching-Shan Chang partitūru «Because Here We Stand».

Tā paredzēta mūsu dokumentālās filmas jaunajai nodaļai, kurā tiek vēstīts par pandēmiju, par sievietēm zinātniecēm un ārstiem, kas izstrādā «Covid» vakcīnas,» stāsta Eimija Andersone.

Savukārt otra partitūra, kas tiks ierakstīta Rīgā, ir viņas komponētais skaņdarbs «They Are Not Forgotten», kuru orķestrējusi Lolita Ritmanis.

Kā uzsver E. Andersone, šajā skaņdarbā galvenā uzmanība ir pievērsta kara šausmām un ietekmei – īpaši uz sievietēm un bērniem, tostarp arī saistībā ar karu Ukrainā.

«Tas ir veltījums visām sievietēm – pretkara aktīvistēm. Gribam parādīt «Women Warriors» turpinājumu kā projektu, kas attīstās un rada kultūrvēsturiski nozīmīgu saturu.

Domāju, ka tieši šā skaņdarba tēma ļoti rezonēs, īpaši – ņemot vērā to, ka karš norisinās netālu no Latvijas, un cilvēkus, kas devušies bēgļu gaitās uz jūsu valsti,» piebilst diriģente.

Sākotnēji muzikālais projekts «Women Warriors: The Voices of Change» tika īstenots kā multimediāls koncertuzvedums sinhronizācijā ar dokumentālo filmu, kas tapa paralēli koncertprogrammai.

2020. gada februārī projekta mākslinieciskā vadītāja Eimija Andersone kopā ar Lolitu Ritmani un viņas vīru skaņu inženieri un producentu Marku Matsonu viesojās Rīgā, lai Latvijas Radio 1. studijā kopā ar īpaši pulcinātu Latvijas mūziķu orķestri ierakstītu koncertprogrammas skaņu celiņu. Albuma skaņu režisors – Varis Kurmiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu