FOTO ⟩ Latviešu pagānmetālisti "Skyforger" pierībina Mežaparka estrādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušās sestdienas, 10. septembra, vakars izskanēja pašmāju pagānmetāla grupas “Skyforger” zīmē. Koncerts bija daļa no pasākumu cikla “Ceļabiedri”, kas kļuva par pirmo smagā metāla pasākumu atjaunotajā Dziesmu svētku estrādē.

Koncertā kā iesildītāji uzstājās folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači", kā arī folkloras kopa "Delve".

 "Skyforger" koncertā uz skatuves pievienojās gan vīri no grupas "Vilki", gan "Vilkaču" dalībnieki, gan pianists Ģļebs Beļajevs no Daugavpils.

Tāpat koncertā izskanēja grupas jaunais hits "Lec, eglīte!", kas tapis kopā ar folkloras kopās "Skandinieki" dziedātājām.

"Skyforger" (latviski - Debesu kalējs) izveidojās 1995. gadā, kad puiši no doom metal grupas “Grindmaster Dead” nolēma nodoties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei.

Grupas skanējums ir savdabīgs sajaukums starp pagan / folk / heavy / black metal stiliem.

Galvenās tēmas ir Latvijai veltīti notikumi – senvēsture, latviešu strēlnieki, varoņteikas, senā mitoloģija un rituāli.

"Skyforger" savu 27 gadu pastāvēšanas laikā ir izdevuši septiņus pilna formāta albumus un koncertējuši vairāk nekā 30 valstīs, iekarojot daudzas fanu sirdis Latvijā un pasaulē ar interesanto latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku.

Ar savu atraktīvo skatuves tēlu tā neapšaubāmi ir ārzemēs pazīstamākā latviešu smagā roka grupa, kā arī ierindojas starp vadošajām grupām pasaulē pagānu metāla stila ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu