Sabiedrībā zināmi cilvēki pulcējas pašmāju melnās komēdijas "Sema ceļojumi" pirmizrādē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušā nedēļā, 8. septembrī, Latvijas pirmizrādi piedzīvoja režisora Aika Karapetjana starptautiski atzītā pašmāju melnā komēdija “Sema ceļojumi”.

Uz tās pirmizrādi kinoteātrī “Splendid Palace” bija ieradusies filmas veidotāju komanda – Aiks Karapetjans, Gints Grūbe, Inese Boka-Grūbe, Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Jurģis Kmins, Jurģis Krāsons, Normunds Griestiņš, kā arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki: kultūras ministrs Nauris Puntulis, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, režisori Dzintars Dreibergs, Liene Linde, Raitis Ābele, Ivars Seleckis un Dāvis Sīmanis, aktieri Anta Aizupe, Alise Dzene un Kaspars Znotiņš, influencere un raidījumu vadītāja Beta Beidz, apvienības "Sieviešu stendaps" dalībniece Aiva Birbele u. c.

“Karapetjana redzējums par šodienas sabiedrību ir vēl nesaudzīgāks, bet stilistiski izturēts uz bravo,” par filmu “Sema ceļojumi” saka Elīna Reitere, kino teorētiķe un portāla “Kino Raksti” līdzredaktore.

“Vēstījums ir brutāls, raupjš, taču vienlaikus arī smalkas satīras un melna humora caurvīts, kas ievērojami atšķiras no Latvijā tapušo kinodarbu toņkārtas,” uzsver Kristīne Simsone, žurnāla “Ir” kinokritiķe un Latvijas Sabiedrisko mediju autore.

“Cik skatītāju, tik versiju, par ko ir šī filma, bet mana asociācija ar “Sema ceļojumiem” ir tāda – viltīga pasaka par dzīvi.

Un šajā gadījumā dzīvi mēs uzskatām par ceļojumu, ka cilvēkam ir jāuzstāda kaut kāds mērķis, uz kaut kurieni jāvirzās.

Mērķis jēdzīgs, bet varbūt arī ne. Citiem atkal ir citi mērķi, tad viņi tur savstarpēji krustojas, un, kur tas viss aizved, kā tas ceļojums ir izveidojies, – tāds viņš arī ir. Semam sanāca šāds,” atklāj komiķis Jānis Skutelis.

“Pēc filmas noskatīšanās cūkas patiesi šķiet daudz simpātiskākas. Katrā gadījumā Aika Karapetjana pasaka pieaugušajiem ir piedzīvojums, kurā vērts atgriezties atkārtoti,” atklāj kinorežisors un publicists Žulijens Nuhums Kulibali.

“Varbūt kaut kur vēl dusmīgi ir sēdējis kāds skatītājs, kuram līdz šim nav paticis pilnīgi nekas no Latvijas kino, jo cilvēks visu laiku meklējis kaut ko pavisam citu, – nu tad te ir, mīļais draugs!”

savu redzējumu par filmu pauž arī Kristīne Matīsa, kino žurnāliste, žurnāla “Kino Raksti” galvenā redaktore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu