Marija Bērziņa atklāj savu dzemdību stāstu: Tas bija absolūti traki

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Bērziņa
Marija Bērziņa Foto: TVNET

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa šā gada martā kļuva par māmiņu pirmdzimtajam. Intervijā žurnālam "Ieva" viņa atsauc atmiņā dzemdību norisi.  

"Tas bija absolūti traki," atklāj Bērziņa.

Viņa stāsta, ka bērniņa dzimšanas laiks tika noteikts 7. aprīlis, taču mazais ieradies ātrāk.

"Līviem ir brīnišķīga tradīcija – putnu modināšana, un šogad tā sakrita ar pavasara saulgriežiem 19. un 20. martā. Pasākums notika Mazirbē, un es izdomāju, ka obligāti jāpiedalās. Ginekoloģe atļāva, tā sakot, vēl pēdējo reizi pirms dzemdībām aizbraukt uz laukiem.

Labi, ka biju jau salikusi dzemdību somu...

Ģirtam [Bērziņas mīļotajam vīrietim, Salaspils lībiešu jauktā kora "Lōja" diriģentam Ģirtam Gailītim - red.] vakarā jābrauc atpakaļ uz Rīgu, viņš, šausmīgi aizdomīgi uz mani skatīdamies, prasa: tu tiešām gribi palikt viena? Bet protams! Vakarā vēl ar kaimiņiem aizeju skatīties saulrietu, atvadoties kaimiņš piekodina: nu, ja kas, zvani!" atklāj Bērziņa.

Viņa turpina: "Es pamostos naktī un saprotu – man sākas dzemdības. Un esmu viena. 180 kilometru attālumā no Rīgas. Tad gan sāka trīcēt rokas. Zvanu ginekoloģei, viņa visu noklausās un saka: tikai mierīgi, uz Vanšu tilta nemaz tik daudz bērnu nepiedzimst, tu paspēsi! Zvanu kaimiņam: braucam!"

Nonākot Dzemdību namā, Bērziņa sapratusi, ka Ģirtam nav plaušu rentgena, tāpēc viņš dzemdībās piedalīties nevarēs. "Ir svētdiena, viņš izmisumā skraida pa Rīgu, bet nekur nav iespējams uztaisīt plaušu rentgenu, un bez tā viņu pie manis nelaiž. Par laimi, man ir draudzene Liene Sondore, kura kā uztura speciāliste konsultē arī grūtnieces Dzemdību namā. Viņa atbrauc ar divām milzīgām somām, kurās ir arī adīklis, un saka: bet protams, es palikšu pie tevis līdz uzvarošām beigām!

Tā mēs mazo cilvēku sagaidījām trijatā – vecmāte, Liene un es.

Pirmdien septiņos no rīta Ģirts paspēja uztaisīt rentgenu un divas stundas pēc bērna piedzimšanas bija klāt. Mazais piedzima līdz ar sauli, tāpēc smejamies – viņš ir mūsu saulgriežu oliņa," dzemdību stāstu atklāj Bērziņa.

Jau ziņots, ka pāra atvase nāca pasaulē 21. martā un viņam doti divi vārdi, kuri gan pagaidām netiek atklāti. Tāpat Bērziņa norāda, ka pāris, dēlu reģistrējot, norādījuši viņam tautību līvs.

Pilnu interviju ar aktrisi Mariju Bērziņu lasiet žurnāla "Ieva" 21. septembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu