Noklausies! "Raxtu Raxti" laiž klajā singlu "Sajāj tautas, sarīb zeme"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti"
Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" Foto: LNT publicitātes foto

Gatavojoties desmit gadu jubilejas tūrei, kas sāksies jau 15.oktobrī ar koncertu Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» šonedēļ klausītāju vērtējumam nodod singlu «Sajāj tautas, sarīb zeme» no jaunā albuma «Vidū saule», kas tiks prezentēts gaidāmajos jubilejas koncertos. Protams, tajos skanēs arī «Raxtu Raxtu» zināmākās kompozīcijas.

Kā norāda «Raxtu Raxtu» dalībniece un vairāku albumā dzirdamo dziesmu mūzikas autore Kristīne Kalniņa, grupas jaunais albums būs kas nebijis «Raxtu Raxtu» daiļradē, jo tieši par godu desmit gadu jubilejai visas dziesmas (tostarp – arī jaunais singls) tapušas, iedvesmojoties no latviešu tradicionālās mūzikas, kas pierakstīta dažādos Latvijas novados un izloksnēs.

Albumā skanēs precību un kāzu dziesmas, ziemas un vasaras saulgriežu dziesmas. Un albuma vidū – Saule, simbols dzīvībai, auglībai un mūžībai.»

Muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» savu radošo darbību sāka ar Imanta Kalniņa dziesmām, kas pēc savas noskaņas, harmoniskās un melodiskās struktūras, kā arī teksta pietuvinātas tautas mūzikai, ko papildinot ar tautas mūzikas instrumentiem un spēles manieri, ir radīts īpašs un tieši muzikālajai apvienībai raksturīgs skanējums.

Grupas dalībnieki Edgars Kārklis un Kristīne Kalniņa daudzus gadus aktīvi darbojās folkloras kustībā, folkloras kopā «Ceiruleits», arī tāpēc grupas daiļradē nozīmīga loma atvēlēta latviešu tautas mūzikai, kas ļoti labi iekļaujas arī «Raxtu Raxtu» repertuārā.

Albuma un singla ierakstā piedalījās: Kristīne Kalniņa – balss, vijole, kokle; Marts Kristiāns Kalniņš – balss, harmonium, klavieres, oboja; Edgars Kārklis – balss, akordeons, stabules, dūdas, vargans; Armands Treilihs – bass, ģīga; Artis Orubs – sitaminstrumenti, balss; Ilze Grunte – akustiskā 12-stīgu ģitāra, elektriskā ģitāra, mandolīna, ķeltu arfa, baglamas, čarango, bandžo; Aiga Bakanova – cimbala; Andris Klučenieks – flauta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu