"Staigājošo miroņu" sākums un gals. Ko šī TV sāga sola turpmāk?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kulta seriāls “Staigājošie miroņi” pēc 11 sezonām strauji tuvojās noslēgumam, taču skatītāju skumjas nedaudz mazina tas, ka dažiem iemīļotiem varoņiem ir veltīti atsevišķi stāsti, kuru pirmizrādes gaidāmas drīz pēc oriģinālā seriāla noslēguma.

“Staigājošo miroņu” 11., pēdējā sezona, kuras pirmizrāde notika 2021. gada 22. augustā, ir sadalīta trīs daļās.

Pirmā daļa pirmizrādi piedzīvoja 2021. gada augustā un ilga līdz oktobrim, otrā - no 2022. gada februāra līdz aprīlim, bet trešās daļas pasaules pirmizrāde būs pavisam drīz, šā gada oktobrī.

Seriāls stāsta par cilvēkiem, kuri cenšas izdzīvot zombiju pārņemtā pasaulē, kurā, šķiet, bīstamāki ir dzīvie, nevis apkārt staigājoši miroņi. Iepriekšējās desmit sezonās piedzīvoti gan daudzi negaidīti sižeta pavērsieni, gan arī vairāku iemīļoto personāžu bojāeja.

“Staigājošie miroņi” jaunāko sēriju pirmizrādi kanālā FOX skatītāji varēs piedzīvot jau pirmdien, 3. oktobrī, plkst. 22.00. Gaidot to, uzzināsim, kas mūs sagaida tās noslēgumā un kādi seriāla turpinājumi ir sagaidāmi tuvākajā nākotnē.

"Staigājošie miroņi"
"Staigājošie miroņi" Foto: Publicitātes foto

Derils mēģinās izdzīvot Eiropā

“Staigājošo miroņu” pirmizrāde notika 2010. gada Helovīna vakarā.

Daudziem par pārsteigumu, seriāls ar panākumiem tiek rādīts jau vienpadsmit sezonas. Tam ir arī vairāki atvasinājumi, kuri ir kā atsevišķi stāsti par dažiem no gadu gaitā iemīļotiem varoņiem, piemēram, Derilu Diksonu.

Starp citu, viņa tēls tika speciāli radīts seriālam, jo Roberta Kirkmena komiksos, uz kuru pamata ir balstīts “Staigājošo miroņu” sižets, tāda varoņa nemaz nav. Normans Rīduss sākotnēji pretendēja uz citu lomu, kuru vēlāk ieguva kolēģis.

Tomēr šova veidotāji bija tik priecīgi par Rīdusa sniegumu, ka nolēma izveidot tēlu speciāli viņam. Un tas izrādījās pareizais lēmums, jo Derils ir viens no personāžiem, kas ir izdzīvojis līdz pat pēdējai sezonai!

Derils ir arī tas, kura stāstam ir veltīts viens no gaidāmajiem “Staigājošo miroņu” turpinājumiem, kura nosaukums pagaidām nav zināms.

Rīduss sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka jaunais seriāls būs unikāls ne tikai ar to, ka notikumi risināsies citā kontinentā, bet ar citādāku gaisotni, lai nekopētu “Staigājošos miroņus”.

Par sižetu zināms vien tas, ka Derils pamodīsies kaut kur Eiropā un mēģinās saprast, kā tur ir nokļuvis un kā tikt atpakaļ mājās.

Francijā jau kādu laiku notiek seriāla filmēšana, bet pirmizrāde ir plānota pēc oriģinālā seriāla beigām – 2023. gada sākumā.

Rika un Mišonas stāsta turpinājums

2022. gada jūlijā tika izziņots, ka “Staigājošiem miroņiem” gaidāms vēl viens, sestais stāsta turpinājums ar Endrū Linkolnu (Riks Graims) un Danaju Guriru (Mišona Graimsa) galvenajās lomās.

No sākuma bija plānots, ka Linkolns pēc viņa varoņa mīklainās pazušanas, kad viņu aizveda ar helikopteri nezināmā virzienā, piedalīsies filmu triloģijā par Riku Graimsu, taču šiem plāniem nebija lemts piepildīties un trīs filmu vietā nu ir gaidāms seriāls.

Paziņots, ka seriālam būs sešas sērijas un, iespējams, papildu sezona. Seriāla darbība risināsies pēc devītās sezonas piektās sērijas, kas saucās "Kas būs pēc tam" un desmitās sezonas trīspadsmitās sērijas ar nosaukumu "Par ko mēs pārvērtāmies" notikumiem.

Pēc pieejamā apraksta, seriāls izstāstīs "episku mīlas stāstu par diviem varoņiem, kurus pasaule ir mainījusi".

Nīgans un Megija satiksies Ņujorkā

2022. gada martā kļuva zināms, ka gaidāms atsevišķs seriāls ar Džefriju Dīnu Morganu (Nīgans) un Lorīnu Koenu (Megija Grīna) galvenajās lomās. Morgans un Koena arī būs seriāla izpildproducenti.

Seriālu sākotnēji bija plānots saukt “Staigājošie miroņi: Mirušo sala”, bet augustā to nomainīja uz “Staigājošie miroņi: Mirusī pilsēta”. Seriāla veidotāji arī paziņoja, ka notikumi risināsies Ņujorkā. Pirmajā sezonā plānotas sešas sērijas, kuru pirmizrāde plānota 2023. gadā.

Skatītāji atceras, ka Nīgana un Megijas attiecības kļuva saspringtas pēc tam, kad viņš ar beisbola nūju nežēlīgi nogalināja viņas vīru Glenu.

Megija toreiz skaļi protestēja pret Rika Graimsa lēmumu Nīganu nevis nogalināt, bet gan notiesāt uz mūžu. Tiesa, pēc laika apmeklējot ļaundari cietumā, viņa saprata, ka Nīgans ir salauzts un no tirāniskā terorista, ka reiz nogalināja viņas vīru, ir atlikusi vien ēna.

Atliek tikai minēt, ko sagaidīt no šiem varoņiem postapokaliptiskajā Manhetenas salā, kas ir norobežota no pārējās pasaules, jo seriāla veidotāji sižetu tur noslēpumā.

Ar ko beigsies “Staigājošie miroņi”?

Kas attiecas uz seriāla noslēgumu tad pirms pēdējo astoņu sēriju pirmizrādes seriāla veidotāji deva mājienu, ka “Staigājošo miroņu” varoņi saskarsies ar jaunām grūtībām, jo gaidāma sastapšanas ar tā dēvētajiem “viedajiem miroņiem’’. Šiem zombijiem piemīt spējas kāpt pa sienām, pārvarēt šķēršļus un pat atvērt durvis.

Kā seriāla varoņiem veiksies cīņā ar šiem radījumiem?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu