FOTO ⟩ Krāšņi ļaudis un nerimstošs tehno: Matīsa Kažas drāma "Neona pavasaris" piedzīvo pirmizrādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Svētku gaisotnē, pulcējot kopā filmas veidotājus un dažādu paaudžu skatītājus kuplā skaitā, kas, ienākot kinotētra “Splendid Palace” pagalmā, jau neviļus tika ievilkti reiva pasaulē, par ko arī režisora Matīsa Kažas jaunākā drāma “Neona pavasaris”, kas 14. oktobra vakarā Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros piedzīvoja pirmizrādi. Filma “Neona pavasaris” ir skatāma visos lielākajos kinoteātros Latvijā.

Tehno mūzikas skaņas “Splendid Palace” pagalmā, ko ieskāva neona zilās gaismas, piesaistīja ne vienu vien garāmgājēju un sagatavoja katru pirmizrādes apmeklētāju režisora Matīsa Kažas jaunākajās filmas “Neona pavasaris” pirmizrādei, par ko stāsta Matīss Kaža: "Ar šo filmu mēs centāmies būt pēc iespējas godīgāki pret sevi un portretējamo tēmu un varoņiem, attēlot notiekošo bez moralizēšanas un pārspīlējumiem. Domāju, ka tas mums izdevās. Pirmizrādē bija ļoti patīkama, filmai atbilstoša atmosfēra, un garās rindas uz ieeju zālē, kura beigu beigās bija pārpildīta, pierāda, ka interese par filmu bija liela.”

Filmas “Neona pavasara” atklāšana turpinājās RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O līdz rītausmai ar īpašu deju mūzikas nakti, kas tika atklāta ar grupas “Alejas” koncertu, pēc kuras uzstājās Berlīnes dīdžeji Blazejs Maļinovskis (Blazej Malinowski), Dope Amine un citi. Matīss Kaža papildina: “Man bija īpašs prieks par filmas pēcballīti, kurā uzstājās izcili elektroniskās mūzikas mākslinieki līdz pat agrai rīta stundai."

Filmas galvenā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti. Taču bezmiega nakšu un ballīšu iespaidā Laine pakāpeniski sāk zaudēt saikni ar realitāti un ģimeni.

Filmas reklāmas rullītis:

Filmas galvenās lomas atveidotāja Marija Luīze Meļķe, kas zināma kā jaunā dzejniece un dramaturģe, filmā atveido Laines lomu un stāsta par savu pirmo lomu kino pasaulē: “Ļoti novērtēju lielo uzticēšanos no Matīsa puses ļaut man pašai izveidot Laines tēlu un atrast viņas reakcijas uz notiekošo. Brīžam šajā brīvībā jutos bailīgi, jo nebiju nekad iepriekš pārbaudījusi, vai maz to spēju, bet nokļūšana tik atbildīgā pozīcijā viennozīmīgi sniedza man lielu izaugsmi. Protams, mēs ļoti daudz sarunājāmies; gan divatā, gan ar pārējiem aktieriem, gan ar dažādiem cilvēkiem no malas, kuru dzīves pieredze atbilda notikumiem filmā. Un es teiktu, ka kopējo sižetu Matīss izveidoja augstākajā mērā pats – tas, ka titros pie “Scenārijs” mans vārds ir norādīts pirmais, manuprāt, ir klasiska viņa pieticības izpausme.”

Filmā “Neona pavasaris” lomas atveido jaunie aktieri Marija Luīze Meļķe, Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Agnese Rukšāne, Matīss Ozols, Timotejs Pelle Kalniņš un Emīls Ralfs, kā arī aktieris Jānis Skutelis.

Filmas komandā ir režisors un scenārija līdzautors Matīss Kaža, scenārija līdzautore Marija Luīze Meļķe, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, komponists Toms Auniņš, kostīmu mākslinieki Laura Jančauska un Krišjānis Elviks, grima māksliniece Aija Beata

Rjabovska, montāžas režisore Paula Popmane, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, asociētais producents Uģis Riekstiņš, producenti Una Celma, Dace Siatkovska un Matīss Kaža. Filma tapusi studijās Trickster Pictures, Deep Sea Studios un Fenixfilm. Filmas izplatītājs “Baltic Content Media”.

Filma tapusi studijās “Trickster Pictures” un “Deep Sea Studios” sadarbībā ar “Fenixfilm”. Filmas izveidi finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds, Nacionālais kino centrs, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rīgas dome un nākamās paaudzes televīzija GO3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu