Ar grupas “Dakota” koncertu pieminēs mūžībā aizgājušā grupas solista jubileju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Dīvānkoncerts "Dakota"
Foto: Dīvānkoncerts "Dakota" Foto: Rūdolfs Liepiņš, speciāli TVNET

9. novembrī plkst. 19:00 visi Edvīna Zariņa mūzikas un talanta piekritēji tiek ielūgti uz leģendārā mūziķa dzimšanas dienai veltītu grupas “Dakota” koncertu Bauskas Kultūras centrā.

Šī gada 9. novembrī grupas “Dakota” līderis Edvīns Zariņš būtu svinējis savu 68. dzimšanas dienu.

Novembris ir arī mēnesis, kurā dzimšanas dienu svin grupa “Dakota”. “Edvīns šajā mēnesī deva “Dakotai” grupas vārdu,” stāsta viņa sieva Karmena Zariņa.

“Dziesmas ”Dzeltenie aizkari” un “Mīklas” bija pirmie Edvīna hiti, kas skanēja pa radio.

Cilvēki bieži prasīja šīs dziesmas nospēlēt, tāpēc arī nolēma, ka “Dakotai” tās jāturpina izpildīt. “Dzeltenie aizkari” jau agrāk bija neoficiālā Bauskas himna.

Kad jaunieši gāja gar mūsu Dārza ielas logiem un šo dziesmu dziedāja, tad Edvīns mēdza noteikt, ka Pilskalnā noteikti bijis kāds pasākums.”

Daudziem atmiņā noteikti palicis arī soliņš netālu no mūziķa mājas, kur Edvīns mēdza sēdēt.

“Daudzi Edža dziesmu teksti tika komponēti Korfa (Karpa) dārzā uz soliņa. Cilvēki mēdza arī viņam piesēst blakus un aprunāties. Viņam nekad nav bijusi “zvaigžņu slimība”.

Viņš varēja aprunāties ar ikvienu un pateikt paldies,” atmiņās dalās Karmena Zariņa.

“Baušķenieki lepojas ar Edvīnu Zariņu un viņa dziesmām, tāpēc mums šis Edžus atstātais muzikālais mantojums ir īpaši dārgs.

Tagad mūsu visu uzdevums ir ļaut dziesmām skanēt tālāk. Šogad Edvīna dzimšanas dienā esam aicinājuši uzstāties viņa paša dibināto grupu “Dakota”, kuri, lai arī bez sava līdera, tomēr turpina uzstāties un ir viena no labākajām Latvijas kantrīrokmūzikas grupām,” gaidāmo koncertu komentē Bauskas Kultūras centra direktors Jānis Dūmiņš.

Ar savām komponētajām dziesmām, īpašo un neatkārtojamo balss tembru un tikai Zaram raksturīgo ģitārspēli Edvīns Zariņš ir un paliks latviešu mūzikas leģenda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu