Mākslas muzejs cer, ka Latvijas vides aktīvisti nesekos ārvalstu piemēram bojāt mākslas darbus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vilhelms Purvītis (1872-1945) "Pelēka diena" 20. gs. 20. g. Kartons, eļļa 51.3x72.3 cm. Sākuma cena 55 000 eur
Vilhelms Purvītis (1872-1945) "Pelēka diena" 20. gs. 20. g. Kartons, eļļa 51.3x72.3 cm. Sākuma cena 55 000 eur Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) pauž cerību, ka vides aktīvisti Latvijā nemēģinās bojāt mākslas darbus, sekojot aktīvistu izpausmēm citviet pasaulē, akcentēja muzeja direktores vietniece krājuma darbā Iveta Derkusova.

Viņa norāda, ka LNMM ir sekojis līdzi publiskajā telpā pieejamai informācijai par vides aktīvistu rīcību vairākos Eiropas muzejos, nodarot kaitējumu mākslas darbiem.

"Vērojot šos procesus ar satraukumu, tomēr paužam cerību, ka vides aizstāvjiem Latvijā vides aizsardzības mērķi un nacionālā kultūras mantojuma aizsardzības mērķi ir vienlīdz augsta prioritāte un netiek izskatīta iespēja šīs vērtības konfrontēt," sacīja Derkusova.

Viņa piebilda, ka patlaban LNMM struktūrvienībās ierastā apmeklētāju apkalpošanas kārtība nav mainīta, bet darbinieki pievērš pastiprinātu uzmanību situācijām, kurās var tikt apdraudēta eksponātu drošība.

TVNET jau rakstīja, ka 14.oktobrī vides aktīvisti Londonas Nacionālajā galerijā ar tomātu zupu aplēja Vinsenta van Goga gleznu "Saulespuķes", šādi pieprasot, lai Lielbritānijas valdība aptur visus jaunos naftas un gāzes projektus.

Savukārt 23.oktobrī klimata aktīvisti Potsdamas muzejā Vācijā ar kartupeļu biezputru apšķieda Kloda Monē gleznu "Siena kaudzes", kuru aizsargāja stikls.

Savukārt 4.novembrī vides aktīvisti Bonapartu pilī Romā uzlēja zirņu zupu van Goga gleznai "Sējējs", kas atradusies aiz stikla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu