Kultūras ekspresis. Dziedātāja Emīlija: priecājos, ka arvien vairāk cilvēku izrāda cieņu pret Latvijas simboliem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunā dziedātāja Emīlija
Jaunā dziedātāja Emīlija Foto: Foto: publicitātes attēls

Šoreiz TVNET kultūras redakcijas īsās intervijas viese ir jaunā pašmāju mūziķe Emīlija, kura šī gada oktobrī laida klajā jaunu dziesmu ar nosaukumu "Lauzu sevi" un jau ir paguvusi sadarboties ar citiem pašmāju mūziķiem – Miķeli Putniņu, Agnesi Roznieci, Pēteri Lundi un citiem. Savukārt pērnvasar klausītāju vērtējumam tika nodots viņas mini-albums "Augustā".

Kā un vai tu svinēsi Latvijas valsts svētkus?

Jā, Latvijas valsts svētkus svinu vienmēr. Kopā ar ģimeni apmeklēju svētku koncertus un piedalos piemiņas pasākumos, kas veltīti valsts dzimšanas dienai.

Šajos svētkos izjūtu saviļņojumu un cieņu pret pagātni un cilvēkiem, kas atdevuši dzīvību, lai es varētu realizēt sevi un darīt to, kas man patīk, brīvā valstī, ko sauc par Latviju.

Priecājos, ka arvien vairāk cilvēku izrāda cieņu pret Latvijas simboliem, tai skaitā arī karogu, ar lepnumu nēsājot to pie apģērba.

Foto: Publicitātes foto

Kas, tavuprāt, būtu muļķīgs un izskaužams Latvijas mūzikas vidē – industrijā vai kādā žanrā konkrēti?

Manuprāt, ir svarīgi turpināt turēt acis un ausis vaļā uz jauno, un arī esošo vērtību attīstību. Tagad, kad mūzikas vide ir uzņēmusi jaunus apgriezienus, ir svarīgi atbalstīt un ieklausīties, iedrošināt.

Vai būt mūziķei Latvijā ir viegli?

Man galvenais ir lielā mīlestība pret mūziku un to, ko daru. Esmu pateicīga, ka man apkārt ir lieliski cilvēki - mūziķi, ar plašām sirdīm, kuri spēj iedvesmot un dot padomu.

Manuprāt, šeit veidojas jauka kultūras dzīve, un man prieks būt daļai no tās.

Kurš ir tavs mīļākais gadalaiks un kādēļ?

Man ļoti patīk pavasaris. Iedvesmo gaisma un pavasara spirgtums. Man šis laiks saistās ar ziedošajiem augļu kokiem un atmodu.

Tavi mīļākie mūziķi?

Saista latviešu hiphopa kultūra. Šogad koncertos dzirdēju daudz tā žanra māksliniekus – ansis, Finķis, Wiesulis - tie, laikam, ir mani favorīti.

Ar mani rezonē tas, kā tiek veidots stāsts, izmantojot gudras un asprātīgas metaforas, salīdzinājumus, ieturot katra individuālo rokrakstu. Vēl ar nepacietību gaidu grupas Polifauna otro albumu - patīk, manuprāt, unikālais skanējums.

No ārzemju mūziķiem klausos Phoebe Bridgers, Joji, Big thief.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu