Dzimumu līdztiesības aizstāvji. Pavasarī Rīgā un Tallinā uzstāsies “Fever Ray”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pēc piecu gadu pārtraukuma ekscentriskie un talantīgie “Fever Ray” atgriezīsies Baltijas valstīs. 27.martā Rīgā, Hanzas peronā, un 28.martā Tallinā viņi prezentēs savu jaunāko albumu "Radical Romantics" ar krāšņu audiovizuālu un atmiņā paliekošu šovu. Šo koncertu sēriju piedāvā mūzikas aģentūra “8 Days A Week”.

Karīna Elizabete Dreijere jeb “Fever Ray” ir spilgta, ekscentriska un neparedzama personība, kuras balss nu jau tiek uzskatīta par ikonisku.

Atpazīstamību viņi guva pirms vairāk nekā divdesmit gadiem, kad kopā ar brāli Olofu nodibināja vēlāk milzīgu pasaules atzinību guvušo projektu “The Knife”.

Viennozīmīgi nosaucami par vieniem no interesantākajiem un talantīgākajiem mūzikas projektiem no Skandināvijas, ar savu specifisko un izaicinošo skanējumu vienaldzīgu viņi neatstāj nevienu.

Foto: Publicitātes foto

Šoreiz koncerttūrei ir pieteiktas divas uzstāšanās Baltijas valstīs.

27. martā “Fever Ray” un viņu pavadošā komanda ieradīsies lieliskajā Rīgas koncerttelpā "Hanzas perons", savukārt jau 28. martā viņi uzstāsies Tallinā, industriālajā telpā "Noblessneri Valukoda".

Pirmās biļetes uz koncertu ir lētākas, bet šoreiz laika pārdomām gandrīz nebūs - iepriekšpārdošana ilgs vien 23 stundas.

Biļetes būs pieejamas no 17. novembra plkst.11.00 visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās, un jau no 18.novembra to cena krietni paaugstināsies.

Lai saņemtu atlaidi, būs nepieciešams īpašs kods.

Lai to saņemtu, sazinies ar “8 Days A Week” Facebook vai www.8dw.lt. Biļešu skaits ar atlaižu kodu ierobežots!

“Fever Ray” ir vieni no aktīvākajiem kvīru kultūras, dzimumu līdztiesību un brīvības jautājumu aizstāvētājiem mūzikas pasaulē.

Turklāt tas neizpaužas tikai izteicienos un manifestos, bet arī paredz reālu rīcību - tā, piemēram, pirmais, kas sagaidīja Viļņas koncertzāles «Compensa» apmeklētājus pirms 4 gadiem, bija uzraksti uz labierīcību durvīm: «Fever Ray supports equal rights, all restrooms are trans friendly at this venue tonight» (Fever Ray atbalsta vienlīdzīgas tiesības, visas labierīcības šovakar ir arī transseksuāļu rīcībā).

Kā intervijās minējuši paši «Fever Ray» - sevi viņi uzskata par gender fluid, kas nozīmē, ka dzimumam īpašu nozīmi nepiešķir.

“Fever Ray” mūzika vienmēr ir bijusi par sevis pieņemšanu.

Viņu koncertos ikvienam ir iespēja sajusties īpaši, neatkarīgi no tā, cik savāds vai dīvains tu sev liktos vai pie kādas seksuālās orientācijas sevi pieskaitītu.

Mistiskā, it kā no citas pasaules nākusi balss, kas savijas kopā ar prasmīgi tamborētiem elektronisko skaņu slāņiem, ieaijā visus klātesošus teju rituālam līdzīgā gaisotnē. Un parasti priekšnesumu paspilgtina fantastiski krāšņs vizuāls šovs un neiedomājamie tērpi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu