Noklausies! Ukraiņu-latviešu apvienība “Shakima Trio” izdevusi debijas albumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukraiņu-latviešu apvienība "Shakima Trio"
Ukraiņu-latviešu apvienība "Shakima Trio" Foto: Publicitātes foto

Ukraiņu-latviešu etnomūzikas apvienība “Shakima Trio” izdevusi debijas albumu “Vysoko”. Laists klajā arī jauns radiosingls “Ptychka nevelychka”.

“Shakima Trio” sastāvā muzicē ukraiņu folkloriste, etnodziedātāja un vijolniece Shakima Garunts, vokālists un ģitārists Jānis Ruņģis, kurš albuma dziesmās efektīvi izmantojis skaņu cilpmašīnu, kā arī iespēlējis klarneti, klavieres un perkusijas, un muzikāli jau ļoti daudz pieredzējušais basists Ainārs Majors, kurš arīdzan piespēlējis perkusijas.

Albums “Vysoko” tapis studijā “Tru Music Studio” kopā ar producentu Gati Zaķi, kā arī studijā “AMFO music”, piedaloties Paulam Dāvim Megi, un Sergeja Laletina studijā.

“Šā albuma negaidīto piedzimšanu var izskaidrot vienīgi kā laika zīmi, kā enerģiju un informāciju, kuru pēkšņi saņēmām tādā apjomā un ātrumā, ka vēl tā īsti neesam paspējuši to apzināties,” saka Ainārs Majors, kurš ir albuma mūzikas producents.

“Paspējām vienīgi saprast, ka esam kļuvuši par raidītājiem un raidām kopā mūzikas valodā. Es to nodēvētu par kaut ko līdzīgu sinhrono tulku darbam trijatā.”

“Vysoko” saturiskajā pamatā ir ukraiņu etniskās mūzikas materiāls, kas ietērpts daudzveidīgās ritmu un skaņu nokrāsās.

“Ambientas noskaņas un improvizācija burtiski atvēra radošo sirds kanālu,” piebilst Jānis Ruņģis, kurš ir arī studijas ieraksta līdzproducents. “Šajā plūsmā sapratām, ka mūzika atnāk pati un tā nāk viegli.”

"Shakima Trio" logotips
"Shakima Trio" logotips Foto: Publicitātes foto

Albuma dziesmu stāsti un noskaņas ir dažādas – labestība, enerģija, mierinājums, svētki, lūgšana, mīlestība, spēks, sapņi un vēl daudz kas vairāk, ko pastāstīt var tikai mūzika.

Jaunais trio radās šā gada pavasarī, kad Shakima Garunts sāka bēgļu gaitas un biedrība “AMFO music” kopā ar producentu Aināru Majoru radīja iespēju dziedātājai turpināt profesionālo darbību arī Latvijā.

“Katram nepieciešama apziņa, ka viņš ir vajadzīgs apkārtējiem un var tāds būt, darot to, ko vislabāk prot un mīl,” saka Shakima Garunts.

“Man vienmēr bijusi svarīga kopradīšana ar citiem un būšana skaņas pasaulē, tādēļ esmu ļoti iepriecināta par iespēju muzicēt kopā ar brīnišķīgiem latviešu mūziķiem. Tas man ļauj virzīties tālāk un turpināt dzīvot savu dzīvi.”

“Shakima Trio” mūsu valstī sniedzis jau vairākus emocionāli izjustus koncertus, tajā skaitā arī esot iesildītājgrupas statusā “Tautumeitu” lielkoncertā augusta beigās Skultes ostā, kā arī uzstājās Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā. Nākamais “Shakima Trio” koncerts notiks 25. novembrī plkst. 18.00 Kuldīgas Jauniešu mājā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu