Sergejs Jēgers cep lasi un atklāj, ar kuru dzērienu ir uz "jūs"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Katram no mums ir savas mīļākās Ziemassvētku receptes, bet interesanti, kādus ēdienus svētkos ceļ galdā sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" raidījuma vadītājs Jānis Škapars kopā ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru iedvesmos garšīgiem svētkiem, gatavojot sulīgu laša fileju ar apelsīnu-fenheļa salātiem.

Lai gan Sergejs ir guvis atpazīstamību kā izcils skatuves mākslinieks un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, izrādās, ka viņš arī virtuvē jūtas kā zivs ūdenī. Spītējot pandēmijai, mākslinieks pieņēmis jaunu dzīves izaicinājumu, kļūstot par veiksmīgu mājražotāju.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Sergejs Jānim pierāda, ka uzburt izsmalcinātu maltīti, kas garšo izcili un izskatās kā no smalka restorāna ēdienkartes, ir iespējams pavisam ātri un bez īpašas piepūles.

Abi brašie vīri aizsien priekšautus un ķeras pie darba. Liekot lietā nevainojami asos “Franke” nažus, lasis vispirms tiek sagriezts šķēlēs, iemarinēts garšvielās un izdekorēts ar apelsīnu ripām, kurās iepriekš sabakstītas krustnagliņas.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Kamēr lasis krāsnī “sauļojas”, Sergejs ar Jāni veikli pagatavo salātus, kuros galveno lomu spēlē apelsīni un aromātiskais fenhelis.

Sergejs nepieciešamās sastāvdaļas veikli sasmalcina ar nazi, bet, lai atvieglotu virtuves darbus, gatavojot svētku vakariņas, salātu gatavošanai labāk ņem talkā virtuves kombainu.

Laika ekonomijas nolūkos svētku galdam labāk izvēlies zivs fileju. Lasi vari aizstāt arī ar foreli vai – vēl labāk – ar Latvijā audzētu arktisko paliju, kas nopērkama, piemēram, “Stockmann”.

Rosoties virtuvē, dziedātājs stāsta par leģendārā superhita "Rēdereja" tapšanu, ieskicē savus ēšanas paradumus, sniedz noderīgus padomus gatavošanā, atklāj, kā kļuvis par mājražotāju, ko viņa izlolotā zīmola produktus pircēji ir iecienījuši visvairāk, un raidījuma izskaņā ar savu kulināro meistarstiķu burciņām apdāvina patīkami pārsteigto Jāni.

Sergejs gatavošanai izmanto laša fileju, apelsīnus, fenheli, salātlapu maisījumu, piparmētras, olīveļļu, baltvīna etiķi, medu, kā arī “Santa Maria” apelsīnu piparus un krustnagliņas.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Šeit atradīsi dziedātāja gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kuri divi jautājumi viņam tiek uzdoti visbiežāk, ar kuru dzērienu Sergejs Jēgers ir uz "jūs", kāda ir viņa firmas kūka un kā māksliniekam veicās TVNET virtuvē, noskaties video!

Foto: Sergejs Jēgers gatavo laša fileju ar apelsīnu-fenheļa salātiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu