Fantāzijas fani, sarosieties! Izmisīgā cīņa pret Maģistēriju nebeidzas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jau 6. decembrī pie skatītājiem atgriezīsies HBO fantāzijas seriāls “Tumšās matērijas” (His Dark Materials) ar trešo un pēdējo sezonu, kas veidota pēc Filipa Pulmana romānu triloģijas noslēdzošā darba “Dzintara tālskatis” (The Amber Spyglass). Trešajā sezonā, gluži tāpat kā iepriekšējās, paredzētas astoņas epizodes, taču šoreiz tās tiks publiskotas pa pāriem, noslēgumu sagaidot Otrajos Ziemassvētkos. Seriālu Latvijā demonstrē LMT Viedtelevīzija, kur iespējams noskatīties arī pirmās divas sezonas ar tulkojumu latviešu valodā.

Trešajā sezonā Lira kopā ar savu draugu un dvēseles iemiesojumu sesku Panteleimonu turpinās izmisīgo cīņu pret Maģistēriju, kas cenšas valdīt pār visām iespējamām realitātēm un kura viena no spēcīgākajām pārstāvēm ir viņas māte – Koulteres kundze.

Lirai palīdzēt joprojām centīsies Vils – puisis ar Brīnumnazi, kurš ar tā palīdzību spēj pavērt durvis uz citām pasaulēm, savukārt viņas tēvs lords Ezriels pulcēs karapulkus, lai stātos pretī un uz visiem laikiem sagrautu Maģistērija ietekmi. Pulmana romāns “Dzintara tālskatis”, pēc kura motīviem veidota “Tumšo matēriju” trešā sezona, tiek uzskatīts par visalegoriskāko un reliģiju kritizējošāko grāmatu visā triloģijā.

Te vērts atcerēties, ka pirms teju divdesmit gadiem gan Amerikas Savienotajās Valstīs, gan Lielbritānijā katolicisma radikālākie pārstāvji centās panākt šīs grāmatu sērijas aizliegumu. Savukārt pats Pulmans intervijās vairākkārt atkārtojis, ka viens no viņa mērķiem bijis “graut kristīgās ticības pamatus”. Neskatoties uz konfrontējošiem izteikumiem, Pulmans tiek uzskatīts par vienu no dižākajiem Anglijas mūsdienu rakstniekiem, un 2019. gadā viņam par izcilu literāro darbību piešķirts bruņinieka tituls.

“Trešās sezonas pieaugošā pievilcība lielā mērā saistīta ar sarežģītajām attiecībām starp galvenajiem varoņiem un iespējām ielūkoties arvien dziļāk viņu prātos. Gluži tāpat kā romānos, arī seriāla laikā nevienā brīdī nav īsti skaidrs, kāda ir varoņu motivācija, kas liecina par lieliski izstrādātiem tēliem un katra individuālo evolūciju,” par jauno sezonu rakstīja TechRadar.

Seriāls kopš pirmās epizodes pulcējis spožus aktierus. Lorda Ezriela lomā redzams skotu aktieris Džeimss Makavojs, BAFTA un Kannu festivāla laureāts, kurš labi pazīstams ar lomām filmu franšīzē “X-cilvēki” (X-men), “Piedošana” (Atonement), “Zaņķis” (Filth) un citās. Viņa nesamierināmās antagonistes Koulteres kundzes, Liras mātes lomā - britu aktrise Ruta Vilsone, kas saņēmusi Golden Globe kā labākā aktrise par lomu seriālā “Afēra” (Affair). Savukārt galvenās lomas atveidotāja Dafne Kīna savu kinematogrāfa pieredzi guvusi “X-cilvēku” sērijas filmā “Logans” (Logan), kā arī piedalījusies seriālā “Bēgļi” (Refugees).

Seriāla “Tumšās matērijas” trešās sezonas treileris:

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu