“Dzelzs vilks” izziņo jaunu albumu un koncertu “Palladium”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Dzelzs vilks" izziņo jaunu albumu un koncertu
Grupa "Dzelzs vilks" izziņo jaunu albumu un koncertu Foto: Publicitātes foto

Grupa “Dzelzs vilks” pēc ilgāka laika publicē jaunu studijas albumu ar nosaukumu “Jauni” un izdod tā singla “Tu negaidīji rītu” video, kā arī izziņo jaunā albuma koncertu 2023. gada 25. februārī, Rīgā, koncertzālē “Palladium”.

Jaunā albuma “Jauni” dziesmas pirmoreiz tapušas kopā ar studijas producentu Gati Zaķi, kā arī ar mūzikas producentu Aldi Zaļūksni.

Visu “Jauni” dziesmu mūzikas un vārdu autors ir Juris Kaukulis, mūzikas auduma tapšanā un ierakstā piedalījušies “Dzelzs vilks” mūziķi: Juris Kaukulis, Mārcis Judzis, Kaspars Tobis un Kārlis Alviķis. Skaņas pēcapstrāde – Gatis Zaķis. Albuma mākslas darba autore ir Rūta Kaukule, dizains – Viesturs Staņislavskis.

Divas no jaunā albuma kompozīcijām “Dzelzs vilka” klausītājiem jau labi zināmas: “Tās vēl nav beigas” (2019) kļuvusi par filmas “Klases salidojums” tituldziesmu un vietnē “You Tube” skatīta vairāk nekā pusmiljonu reižu,

bet dziesma “Glāzes” (2020) kļuvusi par neatņemamu “Dzelzs vilka” koncertu sastāvdaļu. Jaunā dziesma “Tu negaidīji rītu” ir trešais albuma “Jauni” singls, kam tapis arī mūzikas video.

Foto: Publicitātes foto

“Albuma dziesmu idejas sāku krāt jau pirms trim gadiem vai pat senāk, bet īpaši intensīvi – šogad.

Pārmaiņu laikā, rakstot dziesmas, vēroju jaunu pasauli, jaunas paaudzes, un sadursmē starp jauno un veco piefiksēju iespaidus.

Laiks bez koncertu dunas izrādījās pateicīgs ideju apkopošanai, liela daļa gan palika aiz svītras – albumā iekļuva tikai grupas kolektīvo filtru izturējušās.

Jaunā gultnē visu ievirzīja Gata Zaķa pietāte pret dzīvu skanējumu, ko noteikti jūt ierakstā. Tomēr tālu no sevis neaizbēgsi, Dzelzs vilka raupjums nav zudis, varbūt šoreiz pievienots arī pa kādam Kaukuļa elektroniskam untumam,” saka “Dzelzs vilka” balss Juris Kaukulis.

Albums “Jauni” ir grupas “Dzelzs vilks” 15. studijas albums un tas izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” paspārnē publicēts pēc ilgāka radoša klusuma – iepriekšējais “Dzelzs vilks” studijas albums “Perfekta rītdiena” iznāca 2015. gadā, iegūstot balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Labākais roka vai metāla mūzikas albums”, bet 2016. gadā “Dzelzs vilks” laida klajā grupas 25. jubilejas izlasi “Dziesmas pilnmēness naktī. ¼ gadsimta izlase”.

Vairākas albuma “Jauni” dziesmas tapušas ar AKKA/LAA autora stipendijas atbalstu.

“Dzelzs vilks” albums “Jauni” pieejams digitāli straumēšanas vietnēs, bet 2023. gada februārī iznāks arī taustāmā veidolā izdevniecībā “Upe tuviem un tāliem”.

Jaunā albuma dziesmas dzīvajā izskanēs 2023. gada 25. februārī, Rīgā, koncertzālē “Palladium”. Biļetes pārdošanā no 5. decembra Aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu