Uģis Roze gatavo Švarcvaldes kārtojumu un atklāj, ka ir liels kārumnieks (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Katram no mums ir savas mīļākās Ziemassvētku receptes, bet interesanti, kādus ēdienus svētkos ceļ galdā sabiedrībā pazīstami ļaudīs? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" raidījuma vadītājs Jānis Škapars kopā ar leģendāro dziedātāju Uģi Rozi iedvesmos garšīgiem svētkiem, gatavojot ātro Švarcvaldes kārtojumu.

Baltas krēma kupenas, kas ieskauj tajās maigi ieslīgušos konservētos ķiršus, kas pārlieti ar šokolādes mērci – jā, šis Švarcvaldes tortes “brālēns” ir īstais deserts Ziemassvētkiem vai Jaunajam gadam. Turklāt tas ir pagatavojams pavisam ātri un vienkārši, tādēļ izdosies ikvienam.

Uģis gatavošanai izmanto šokolādes cepumus, melno šokolādi, šokolādes mērci, bezpiedevu krēmsieru, jogurtu bez piedevām, brūno cukuru, ķiršus, kā arī “Santa Maria” malto kanēli.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Abi kungi ķeras pie darba! Uģis šokolādi sarīvē uz rupjās rīves. Jānis atsevišķā bļodiņā sadrupina šokolādes cepumus. Tad Uģis krēmsieru samaisa ar bezpiedevu jogurtu, brūno cukuru un kanēli, pielūkojot, lai krēma masa būtu bieza krējuma konsistencē.

Deserta trauciņos, glāzēs vai stikla burciņās kārtām liek sadrupinātos cepumus, ķiršus, šokolādes mērci un krēmu, atkārtojot kārtas, līdz trauki ir pilni.

Sastāvdaļas var dubultot un gatavot kārtojumu vienā lielā deserta traukā.

Pilnai laimei noslēgumā visu pārkaisa ar sarīvēto šokolādi un dekorē ar kokteiļķiršiem.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rosoties virtuvē, dziedātājs atzīstas, ka ir liels kārumnieks un nespēj turēties pretī saldumiem, atklāj, kā studiju gados piestrādājis par taksistu, stāsta par svētku laikā iecerētajiem koncertiem un projekta "Jumis" atdzimšanu.

Šeit atradīsi Uģa Rozes gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kā māksliniekam veicās TVNET virtuvē, noskaties video!

Foto: Uģis Roze gatavo Švarcvaldes kārtojumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu