Atgriežas pēc desmit gadu pārtraukuma. Kristīne Opolais uzstāsies Latvijas Nacionālajā operā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Opolais
Kristīne Opolais Foto: Andreas Simopoulos

Pēc desmit gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks soprāna Kristīnes Opolais solokoncerts, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pārstāve Irbe Treile.

2023.gada 3.februārī Opolais sniegs solokoncertu LNO orķestra pavadījumā un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā.

Koncerts būs veltījums Andreja Žagara piemiņai.

"Ar lielu prieku varu paziņot, ka 3. februārī atgriezīšos uz Latvijas Nacionālās operas skatuves īpašā galā koncertā.

Ar nepacietību gaidu tikšanos ar manu mīļoto publiku šajā īpašajā teātrī, kurā sāku savu mākslinieces ceļu.

Dziedāšu ārijas no manām mīļākajām Frančesko Čilea, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē un Antonīna Dvoržāka operu lomām - gan labi zināmām, gan jaunām," pauda Opolais.

Māksliniece uzsvēra agrākā LNO valdes priekšsēdētāja Žagara lomu savā karjerā, sakot, ka Žagars daudzus gadus bijis viņas tuvs draugs un mentors.

Kā informēja Treile, starptautiski pieprasītais latviešu soprāns Opolais ir ieguvusi izcilas dziedošās aktrises slavu.

Viņas sniegumu klausītājiem ir iespēja regulāri baudīt Metropoles operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Milānas "Teatro alla Scala", Cīrihes opernamā, Londonas Karaliskajā operā un citviet.

Māksliniece sadarbojas ar tādiem diriģentiem kā Daniels Bārenboims, sers Antonio Papano, sers Saimons Retls, sers Marks Elders, Andris Nelsons, Fabio Luizi un Kirils Petrenko.

Viņas sniegums fiksēts CD un DVD ierakstos, kā arī tiešraidē demonstrēts kinoteātros visā pasaulē Metropoles operas īstenotajā projektā "Live in HD".

No 2003. līdz 2007. gadam Opolais bijusi LNO soliste. Māksliniece ir divkārtēja Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (2006, 2011).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu